Vesti

Četiri izbegličke porodice bice trajno stambeno zbrinute

Opština Ivanjica i Komesarijat za izbeglice i migracije RS, zaključili su Ugovor o dodeli sredstava za kupovinu četiri seoske kuće sa okućnicom i nabavku paketa građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju tih kuća. Sredstva su obezbeđena iz budžetu Republike Srbije u iznosu od 5.420.062,20 dinara. Maksimalan iznos sredstava, za kupovinu kuće i građevinskog materijala, po korisniku je 1.355.016,30 dinara.
Od ponedeljka 14. novembra 2016. godine počinje realizacija projekta. Formira se Komisija za izbor korisnika i izdaje saopstenje da će u roku od 45 dana biti objavljen Javni poziv za izbor korisnika koji će sadržati potrebne informacije u vezi uslova i kriterijumam odabira. Istim putem moći će da se prijave i vlasnici kuća koji žele da ih prodaju u navedene svrhe.
Korisnici pomoći su izbegla lica , usled događaja od 1991. godine do 1995. godine, koja su stekla status izbeglica u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe i to: izbeglice koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i ugrožene izbeglice koje žive u privatnom smeštaju bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji i ispunjavaju propisane uslove za izbor korisnika.
Zaninteresovani dodatne informacije mogu dobiti u Opštinsku upravu Ivanjica, kancelarija broj 5.

О Аутору

Financ