Vesti

Dan Pešačenja u Ivanjici

Планинарско друштво „Голија“ из Ивањице придружило се акцији “Дан пешачења“ која је део државног програма развоја здравих начина живота. Ова акција покренута је од стране Планинарског савеза, на иницијативу Министарства омладине и спорта.

Учеснике акције “Дан пешачења у Ивањици “ поздравио је председник општине Зоран Лазовић који је претходно угостио планинаре из општине Теслић.

Задовољство ми је што смо се окупили у овако великом броју. Надам се да ће нас наредне године бити и више јер сви знамо колико је спорт важан, посебно када је реч о младима и деци. Нашим драгим пријатељима из Републике Српске желим пријатан боравак у Ивањици, а учесницима акције пешачења да успешно пређу деоницу која је предвиђена. –рекао је председник Лазовић.

Прва група, коју су чинила деца из основних школа, њихови родитељи и старији суграђани, кренула је из центра Ивањице кроз градски парк, преко Црњевачког моста и Видика савладавши стазу дугу четири километра.Друга група у којој су планинари, одрасли, деца и сви који могу и желе да дуже пешаче, наставили су пут Црњева, тамошњег месног гробља и засеока Бешевићи до врха Тепрч који се налази на 927 метара надморске висине. На овој коти уследио је краћи одмор, сликање и уживање у погледу на околне планине. Након тога, група се преко „Муцине воде“ и „Видиног крша“ вратила у центар града. Ова стаза дуга је 13 км и спада у лакше пешачке стазе са висинском разликом од 459 метара при успону и силаску.

Колону пешака обезбеђивале су адекватне службе полиције и овдашњег Дома здравља.

Извор: ИНФОЛИГА

О Аутору

Financ