Aktuelnosti Vesti

Dan vojnih veterana Republike Srbije obeležen u Ivanjici

Polaganjem venaca na spomenik poginulim pripadnicima Vojske i MUP-a u ratovima od 1991. do 1999. godine, Spomenik Revolucije i spomenik đeneralu Draži Mihajloviću, u Ivanjici je obeležen Dan vojnih veterana Republike Srbije.
Upriličena je i svečana Akademija, a prisutne prestavnike Vojske RS, MUP-a, resornih ministarstava i građane Ivanjice, pozdravio je predsednik Skupštine opštine, Vladimir Bojanović.
Svečanu Akademiju obogatio je i nastup Gradskog hora pod rukovodstvom Anite Pešić Ivković. Državni sekretar Ministarstva za boračka i socijalna pitanja, Miodrag Kapor, rekao je da se politika zemlje menja i da će se mnogo više brinuti o borcima i njihovim porodicama.
Prisutni su imali priliku da pretpremijerno pogledaju dokumentarni film ’’Slavna 72. specijalna’’. Najavio ga je general major u penziji, Milorad Stupar.

Dodeljene su zahvalnice i medaljoni porodicama poginulih i umrlih boraca iz Ivanjice. Predsednik udruženja ’’Prijatelji 72. specijalne’’, general major u penziji, Milorad Stupar uručio je ova priznanja u ime saboraca i otadžbine kao znak sećanja na podvig i najveću žrtvu koja može da se da za otadžbinu i srpski narod.
Građani Ivanjice narednih dana moći će da pogledaju izložbu ’’72. specijalna-nekada i sada, NATO bombardovanje, čija je postavka u holu Doma kulture.

Da se ne zaborave Ivanjičani koji su dali život za otadžbinu:

Milić Tanasković

Gradimir Jakovljević

Radomir Nešović

Krsto Zekavica

Milun Jovićević

Zoran Veličković

Srećko Ćeriman

Slobodan Mirković

Dragan Tankosić

Miroslav Vasilijević

Duško Gligorić

Duško Đoković

Izvor: Infoliga

О Аутору

Financ