Vesti

DDK Crvenog krsta

Letnji meseci su kritični meseci za rezerve krvi zbog smanjenog broja davaoca.
Optimalne rezerve krvi su 4% na broj stanovnika, da bi krv u svakom momentu čekala pacijenta. (U toku prošle godine procenat davanja krvi je 3,38 % što je manje od potrebnog )
Potrebe za krvlju su svakodnevne.
Svi učestvujemo u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama: zdravi građani, koji imaju između 18 i 65 godina koji daju krv na akcijama koje organizuje Crveni krst, ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata kojima je potrebna radi terapije, lečenja ili izlečenja.
Neohodno je da ovaj krug nesmetano kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje u ovoj odgovornoj oblasti može ugroziti nečiji život.
Ako svi redovno dajemo krv, omogućavamo da sistem zdravstvene zaštite ima uslove za pravovremenu terapiju krvlju i krvnim produktima svima koji se leče a kojima je transfuzija krvi medicinski indikovana.

Redovna avgustovska akcija dobrovoljnog davanja krvi će se održati

29.08.2019. od 9 do 16 u Tehničkoj školi Ivanjica

Molimo sve građane da se odazovu pozivima na akcije dobrovoljnog davanja krvi, da bismo bili solidarni jedni prema drugima i da ima rezervi krvi za sve kojima je to potrebno.

О Аутору

Financ