Aktuelnosti

Dodela potvrda praktikantima — DRUGI KRUG RADNE PRAKSE 2018.

Programskim budžetom lokalne Kancelarije za mlade opštine Ivanjica za 2018. godinu planirana su sredstva za realizaciju Programa radne prakse za mlade u Ivanjici i dodeljena su konkursom za sufinansiranje predloga projekata Centru za radno angažovanje Ivanjica koji je kreirao i razvio pomenuti program. 
U okviru projekta „CRAM – Program radne prakse za mlade u Ivanjici“ nakon uspešno realizovanog drugog kruga, u sredu 12.12.2018. godine organizovana je zvanična dodela potvrda o uspešno završenoj Radnoj praksi. Na programu „CRAM – Program radne prakse za mlade u Ivanjici“ učešće je uzelo 10 poslodavaca iz javnog, privatnog i civilnog sektora koji su ukupno radno angažovali 18 praktikanta, na period od 3 meseca, od kojih se 7 praktikanata zaposlilo nakon završenog prvog dela programa. 
Program radne prakse je organizovani program stažiranja baziran na trojnom ugovornom odnosu između Centra za radno angažovanje mladih, supervizora na lokaciji obavljanja prakse i praktikanata. Tokom ovog programa praktikanti rade i uče u visoko stručnom okruženju koje je usmereno ka stalnom usavršavanju. Oni prate poslovanje preduzeća i institucija i uviđaju kako se teoretsko znanje stečeno u školi može primeniti na delu. Zahvaljujući tesnoj saradnji sa lokalnim poslodavcima, Centar za radno angažovanje mladih je u mogućnosti da mladima pruži izbor radnih mesta u brojnim oblastima kroz program radne prakse, a poslodavcima mlade kadrove u zavivnosti od njihovih potreba

О Аутору

Financ