Vesti

Edukativno predavanje osobama sa invaliditetom

Удружење параплегичара “Голија“ организовало је данас на истоименој планини спортско-едукативни скуп за око четрдесетак особа са инвалидетом из Ивањице. Учесници су се надметали у бацању кугле и копља, трци у колицима и другим доступним спортским активностима а касније су имали и едукативно предавање о резервату биосфере, планини Голији и њеним природним лепотама.
Председник удружења параплегичара, Маринко Маринковић, каже да је основни циљ овог скупа разбијање предрасуда код особа са инвалидитетом и враћање у нормалне животне токове.
-Многима од њих ово је једини излазак из куће током године. Ја сам успео да се вратим у нормалне животне токове, па желим кроз ово удружење и њима да подигнем свест о могућностима особа са инвалидитеом. Већ неколико година организујемо оваква дружења, то је фактички спортски дан у коме се такмичимо у неколико занимљивих дисциплина а увече имамо едукативна предавања, дружимо се и размењујемо мишљења. Нама ово стварно много значи и захвалан сам локалној самоуправи која нам обезбеђује новчану подршку.-рекао је Маринко.
Скупу на Голији присуствовали су гости ресорног министарства из Београда као и високи званичници ивањичке општине.
-Било ми је задовољство да поделим време са овим људима. Подржавамо њихове активности и у сваком тренутку смо, као локална самоуправа, спремни да их подржимо и обезбедимо им што бољи животни амбијент. Прву, најважнију животну баријеру они су сами савладали, остале ће уз нашу подршку као равноправни чланови друштва.-поручио је председник општине Ивањица, Зоран Лазовић.

predsednik-opstine-ivanjica-zoran-lazovic-sa-diplomom-i-predsednik-udruzenje-marinko-marinkovic

О Аутору

Financ