Vesti Turizam

Eko Kamp 2016

Локална Канцеларија за младе општине Ивањица у сарадњи са  Одредом извиђача „Ратко Софијанић“ већ шесту годину заредом организује „Еко камп“.

Први „Еко камп“ организован је 2011. године на коме су присуствовали извиђачи и сарадници Канцеалрија за младе из Србије, док је наредне 2012. године добио и међународни карактер, где смо угостили 30 младих извиђача из Версаја (Француска), док су последња три кампа 2013., 2014. и 2015. године реализована у Кушићима.

Ове године камп ће бити такође реализован на Кушићима на простору ОШ „Мајор Илић“  у периоду од 18. до 21. августа 2016. године.  Циљ ове акције-кампа јесте подизање свести грађана о важности заштите животне средине, здраве околине, здравља који ћемо постићи реализацијом бројних активности различитог карактера, као и обезбеђивање и дефинисање кампинг простора кроз пројекат „Изградња омладинског кампа“, који финансира Министарство омладине и спорта, а суфинансира општина Ивањица, на Дајићком брду. У оквиру „Еко кампа“ биће организована активност уређења кампа и околине на месту Изградње омладинског кампа где ће млади учесници кампа на Дајићком брду-Планина Голија учествовати у радној акцији. Поред ове целодневне активности биће реализован низ активности едукативног карактера кроз које ће бити обухваћене теме животне средине, парка природе, здравља, рекреације, као и исхране младих. Део кампа ће бити посвећен упознавању и провери извиђачких вештина, вештарства и знања активности везаних за програм извиђача, као и општег знања о екологији. На кампу ће учешће узети и „Служба за деловање у ванредним ситуацијама“ општине Ивањица кроз организацију активности примерених за учешће младих. Поред наведених активности, учесници ће моћи да уживају у спорту, друштвено корисним активностима и културно забавном програму, као и провери њихове орјентације у простору кроз учешће у активности под називом „Орјентиринг“. На кампу ће присуствовати: волонтери локалних Канцеларија за младе из региона и широм Србије, планинке и извиђачи, као и сарадници Канцеларије за младе општина Ивањица.

Ово је прилика за све учеснике да стекну нова познанства и знања.

Пријаве за камп можете вршити путем мејла: kzm.ivanjica@hotmail.com у којем ће те навести имена и презимена учесника, као и датуме њиховог рођења.

За све учеснике на кампу обезбеђено је: камп место, храна и освежење као и услови за личну хигијену.

Број места је ограничен.

Рок за пријављивање је 16.08.2016. године до 15 часова.

Више информација о месту реализације кампа можете прочитати на следећем линку: http://www.skijanje.rs/ski-centri/srbija/ostala-srpska-skijalista/kusici-ivanjica/

Надамо се новом дружењу у Ивањици (Кушићи) и очекујемо Ваше пријаве.

Еко Камп САТНИЦА

О Аутору

Financ