Vesti Turizam

Eko Kamp 2016

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa  Odredom izviđača „Ratko Sofijanić“ već šestu godinu zaredom organizuje „Eko kamp“.

Prvi „Eko kamp“ organizovan je 2011. godine na kome su prisustvovali izviđači i saradnici Kancealrija za mlade iz Srbije, dok je naredne 2012. godine dobio i međunarodni karakter, gde smo ugostili 30 mladih izviđača iz Versaja (Francuska), dok su poslednja tri kampa 2013., 2014. i 2015. godine realizovana u Kušićima.

Ove godine kamp će biti takođe realizovan na Kušićima na prostoru OŠ „Major Ilić“  u periodu od 18. do 21. avgusta 2016. godine.  Cilj ove akcije-kampa jeste podizanje svesti građana o važnosti zaštite životne sredine, zdrave okoline, zdravlja koji ćemo postići realizacijom brojnih aktivnosti različitog karaktera, kao i obezbeđivanje i definisanje kamping prostora kroz projekat „Izgradnja omladinskog kampa“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, a sufinansira opština Ivanjica, na Dajićkom brdu. U okviru „Eko kampa“ biće organizovana aktivnost uređenja kampa i okoline na mestu Izgradnje omladinskog kampa gde će mladi učesnici kampa na Dajićkom brdu-Planina Golija učestvovati u radnoj akciji. Pored ove celodnevne aktivnosti biće realizovan niz aktivnosti edukativnog karaktera kroz koje će biti obuhvaćene teme životne sredine, parka prirode, zdravlja, rekreacije, kao i ishrane mladih. Deo kampa će biti posvećen upoznavanju i proveri izviđačkih veština, veštarstva i znanja aktivnosti vezanih za program izviđača, kao i opšteg znanja o ekologiji. Na kampu će učešće uzeti i „Služba za delovanje u vanrednim situacijama“ opštine Ivanjica kroz organizaciju aktivnosti primerenih za učešće mladih. Pored navedenih aktivnosti, učesnici će moći da uživaju u sportu, društveno korisnim aktivnostima i kulturno zabavnom programu, kao i proveri njihove orjentacije u prostoru kroz učešće u aktivnosti pod nazivom „Orjentiring“. Na kampu će prisustvovati: volonteri lokalnih Kancelarija za mlade iz regiona i širom Srbije, planinke i izviđači, kao i saradnici Kancelarije za mlade opština Ivanjica.

Ovo je prilika za sve učesnike da steknu nova poznanstva i znanja.

Prijave za kamp možete vršiti putem mejla: kzm.ivanjica@hotmail.com u kojem će te navesti imena i prezimena učesnika, kao i datume njihovog rođenja.

Za sve učesnike na kampu obezbeđeno je: kamp mesto, hrana i osveženje kao i uslovi za ličnu higijenu.

Broj mesta je ograničen.

Rok za prijavljivanje je 16.08.2016. godine do 15 časova.

Više informacija o mestu realizacije kampa možete pročitati na sledećem linku: http://www.skijanje.rs/ski-centri/srbija/ostala-srpska-skijalista/kusici-ivanjica/

Nadamo se novom druženju u Ivanjici (Kušići) i očekujemo Vaše prijave.

Eko Kamp SATNICA

О Аутору

Financ