Vesti

EKO KAMP 2018

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa  Odredom izviđača „Ratko Sofijanić“ već osmu godinu zaredom organizuje „Eko kamp“.

Prvi „Eko kamp“ organizovan je 2011. godine na kome su prisustvovali izviđači i saradnici Kancealrija za mlade iz Srbije, dok je naredne 2012. godine dobio i međunarodni karakter, gde smo ugostili 30 mladih izviđača iz Versaja (Francuska), dok su poslednja četiri kampa 2013., 2014., 2015., u 2016. godine realizovana u Kušićima.

Ove godine kamp će po drugi put, nakon prošlogodišnjeg, biti realizovan na planini Golija – Dajićko brdo u novoizgrađenom „Omladinskom kampu“. Kamp na planini Golija obuhvata prostor od 19.4 ara na kom se nalazi novoizgrađeni objekat površine 67 metara kvadratnih koji sadrži toalete, kupatila, kuhinju i nekoliko višenamenskih prostorija. Dvorište kampa uređeno je kroz postavljanje poligona za vežbanje, Avantura parka, Amfiteatra za predavanja u prirodi i sprava u vidu ljuljaški, klackalica, klupa itd. U okviru dvorišta nalazi se i kamping prostor koji je ključni za realizaciju ovog Eko kampa.

Cilj ove akcije-kampa jeste promocija volonterizma i aktivizma mladih, izlaska u prirodu, zdravih stilova života,  važnosti zaštite životne sredine, zdrave okoline, zdravlja i afirmisanje planine Golija kao velikog turističkog potencijala koji ćemo postići realizacijom brojnih aktivnosti različitog karaktera. U okviru „Eko kampa“ biće realizovan niz aktivnosti edukativnog karaktera kroz koje će biti obuhvaćene teme životne sredine, parka prirode, zdravlja, rekreacije, kao i ishrane mladih. Deo kampa će biti posvećen upoznavanju i proveri izviđačkih veština, veštarstva i znanja aktivnosti vezanih za program izviđača, kao i opšteg znanja o ekologiji. Na kampu će učešće uzeti i “Služba za delovanje u vanrednim situacijama” opštine Ivanjica, kao deo Kancelarije za mlade, kroz organizaciju aktivnosti vezanih za bezbednost i preživljavanje u prirodi, alpinizmu. Pored navedenih aktivnosti, učesnici će moći da uživaju u sportu, igrama bez granica, društveno korisnim aktivnostima i kulturno zabavnom programu, kao i proveri njihove orjentacije u prostoru kroz učešće u aktivnosti pod nazivom “Orjentiring”. Na kampu će prisustvovati: volonteri lokalnih Kancelarija za mlade iz regiona i širom Srbije, planinke i izviđači, kao i saradnici Kancelarije za mlade opština Ivanjica.

Ovo je prilika za sve učesnike da steknu nova poznanstva i znanja.

Ovom prilikom Vas pozivamo da učestvujete i budete gosti na našem kampu koji polako prerasta u tradiciju.

U prilogu mejla šaljemo Vam preliminarnu satnicu “Eko kampa 2018” gde se detaljnije možete informisati o aktivnostima.

Prijave za kamp možete vršiti  putem mejla kzm.ivanjica@hotmail.com (u kojem ćete navesti imena i prezimena učesnika, datume njihovog rođenja kao i mesto odakle dolaze), u prostorijama Kancelarije za mlade ili na brojeve telefona 032/665-414; 064/88-99-486 – Ivan ;064/419-24-07 – Aleksandar.

Za sve učesnike na kampu obezbeđeno je: kamp mesto, hrana i osveženje, put od Ivanjice do kamping mesta kao i uslovi za ličnu higijenu.

Rok za prijavljivanje je 12.08.2018. godine do 15 časova.

SATNICA

О Аутору

Financ