Vesti Kultura

Festival srpske izvorne pesme “Prilike“

Ustanova dom kulture  „Ivanjica“

Br: 80/2017

29.06.2017. godine

I v a nj i c a

      P O Z I V

ZA UČEŠĆE NA   15. FESTIVALU SRPSKE IZVORNE PESME U PRILIKAMA,

17.AVGUSTA 2017.GOD.

     Poštovani čuvari narodnog blaga, zadovoljstvo nam je pozvati vas na  15. Festival srpske izvorne pesme koji se tradicionalno svake godine održava u Prilikama 17.avgusta, sa ciljem očuvanja tradicije, izvornog narodnog stvaralaštva  i kulturološkog identita Srbije.

     Festival je takmičarskog karaktera  i pevačke grupe nadmetaće  se za prvo, drugo i treće mesto u konkurenciji muških i konkurenciji ženskih grupa, pored toga žiri proglašava i najbolje soliste u kategoriji muških i ženskih grupa.

     Na Festivalu pravo učešća imaju izvorne pevačke grupe iz Srbije kao i dijaspore gde se gaji i peva srpska izvorna pesma, grupe moraju nastupati u nošnji iz kraja iz koga dolaze, svaka grupa u takmičarskoj konkurenciji peva samo jednu pesmu koja se izvodi bez muzičke pratnje i može trajati najduže tri minuta, grupa može brojati najmanje 4 a najviše 9 članova. Nastup pevačkih grupa ocenjuje žiri od tri člana koji formira Organizacioni odbor Festivala.

      Prijem grupa od 11-13 časova u OŠ „Sreten Lazarević“ u Prilikama, zatim sledi izvlačenje rednih brojeva po kojima će grupe nastupati, dizanje zastave uz himnu “Šta to radiš Maro“, zajedničko kolo, svečani defile, zajednički ručak i početak programa u 16 časova. Učesnici programa moraju imati narodnu nošnju a poželjno je da ponesu i obeležje KUD-a (natpis, zastava).

     Očekujemo vašu potvrdu učešća do 10.avgusta . Dodatne informacije na telefone:

032-661-087 u vremenu od 8 – 15 časova, 0638680823, 0666565070, e-mail adresa hadzi.snezana@hotmail.com kontakt osoba Hadži Snežana Zlatić.

О Аутору

Financ