Vesti

Predsednik opštine nagradio najbolje učenike osnovnih i srednjih škola

Predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, primio je 45 najbolja učenika osnovnih i srednjih škola ivanjičke opštine. Vukovcima su uručene diplome uz novčane nagrade od po 12.000 dinara. Uz čestitke za uspeh koji su postigli tokom školovanja, prvi čovek ivanjičke opštine poželeo im je puno sreće i dobrih rezultata u budućnosti ističići da su oni najveće blago koje lokalna zajednica ima.

  • Iskreno se nadam da ćete u budućnosti ostvariti zacrtane ciljeve i zabeležiti odlične rezultate tokom školovanja. Ne sumnjam da su pred vama veliki uspesi jer ste dosadašnjim radom pokazali visok nivo znanja, odgovornosti i predanosti što su osnovni parametri za uspeh i velika dela koja vas očekuju. Lokalna samouprava uložila je u protekloj i ovoj godini značajna sredstva za sticanje boljih uslova u prosveti, napomenuću samo da je za OŠ ’’Vučić Veličković’’ u Medjurečju opredeljeno 22.000.000 dinara, za kompletno renoviranje OŠ ’’Major Ilić’’ u Kušićima izdvojeno je 44.000.000 dinara, 6.500.000 dinara predviđeno je za grejanje hale u OŠ’’Sreten Lazareveć’’ u Prilikama, nedavno smo nabavili i vrednu računarsku opremu za sve škole, planirano je 7.500.000 dinara za rekonstrukciju Tehničke škole i 7.500.000 dinara za renoviranje OŠ ’’Kirilo Savić’’. Nećemo se na tome zaustaviti, ulagaćemo i dalje sa ciljem da učenici svih škola dobiju što bolje uslove za sticanje obrazovanja i bezbedno odrastanje. Veoma sam zadovoljan i ponosan na sve vas, svestan sam koliko ste uložili truda, rada i vremena da biste bili najbolji i pre svega vam želi dobro zdravlje a ne sumnjam da ćete nastaviti sa nizanjem sjajnih rezultata.-rekao je Lazović

Aleksandra Vujović , Jana Botorić i Suzana Perović su najbolje među najboljima. Sve tri kažu da bi se rado vratile u Ivanjicu nakon završenog školovanja kako bi doprinele razvoju ove varoši. Zadovoljne su dosadašnjim rezultatima koji, kako kažu, uz dobru organizaciju ne zahtevaju puno odricanja.

Nosioci Vukovih diploma

’’Gimnazija’’ Ivanjica: Ivana Novaković. Aleksandra Vujović, Ana Botorić, Milica Krsmanović, Jadranka Vučićević, Jelena Dragićević, Natalija Dragićević.

VIII razred učenika obdarenih za matematiku – ’’Gimnazija’’ Ivanjica: Dejan Ajdačić, Velko Bogdanović, Lazar Jovićević, Matija Jovanović, Lazar Kovačević, Milica Luković, Dušica Mečanin, Jovana Resimić, Vladislav Savić.

Tehnička škola: Anica Radišić, Tamara Milosavljević, Katarina Soldatović.

OŠ ’’Milinko Kušić’’ Ivanjica: Srboljub Nikačević, Nikola Jovančić, Pavle Gavrilović, Jovan Bešević, Milica M. Stefanović, Marija Hadži-Vidaković, Katarina Stanić, Vanja Parezanović, Jovana Maslarević, Jana Botorić, Anđela Milikić, Janko Jovašević, Magdalena Bjelogrlić.

OŠ ’’Kirilo Savić’’ Ivanjica: Stefan Jovićević, Ivana Kaplarević, Suzana Petrović, Đurđa Lišanin, Sanja Radojičić, Miodrag Čeganjac.

OŠ ’’Sreten Lazarević’’ Prilike: Dunja Đoković, Ana Radovanović, Vojin Miletić, Ivan Tošović, Milica Petaković, Nikolina Pejović.

OŠ ’’Mićo Matović’’ Katići : Marko Drašković.

Izvor: INFOLIGA

О Аутору

Financ