Aktuelnosti Vesti Društvo

Grade se tri rampe za osobe sa invaliditetom u Ivanjici

Udruženje paraplegičara „Golija“ u saradnji sa lokalnom samoupravom, a uz sredstva odobrena na projektu kod Ministarstva za rad postavlja pristupne rampe za lica sa invaliditetom na tri lokacije u Ivanjici. U pitanju je projekat vredan 860 hiljada dinara, a rampe će biti postavljene kod opštine, sportske sale OŠ “Kirilo Savić” i ispred vrtića “Zvončica”.

„Mi se trudimo da Ivanjica postane grad bez barijera. Kako bismo mogli slobodno i bez tuđe pomoći da se krećemo potrebno je postaviti rampe na ulasku u svaku javnu instituciju, a ove tri su početak.“- rekao je Marinko Marinković, predsednik udruženja paraplegičara „Golija“.

U Ivanjici je, tokom poslednjih godina, napravljen krupan korak ka tome da OSI imaju jednak tretman, ali potrebno je još napora da bi se njihov položaj unapredio.

„Naš cilj je da svi građani ravnopravno učestvuju u svim sferama života grada i zato je potrebno da omogućimo svima iste uslove. Uz ove tri pristupne rampe, izaći ćemo u susret i porodici sa Vidika, kojoj ćemo iz naših sredstava uraditi rampu i olakšati im život.“- istakao je predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

О Аутору

Financ