Vesti

Info dani u okviru projekta ‘’Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika’’

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ)

i

Opština Ivanjica

zajednički organizuju Info dane u okviru projekta  ‘’Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika’’, koji će se tokom oktobra  i novembra 2017. godine održati u većem broju gradova u Republici Srbiji.

Info dani su namenjeni kako poslodavcima koji zapošljavaju/radno angažuju radnike za obavljanje sezonskih poslova u oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, tako i tražiocima zaposlenja koji se zapošljavaju/radno angažuju na navedenim poslovima.

U vezi sa tim, obaveštavamo Vas da će se sastanak u okviru navedenog projekta, održati u opštini Ivanjica, dana 20.10.2017. godine, u 12 časova, u prostorijama Doma kulture – plava sala.

Sastanak se organizuje u cilju:

  • informisanja o pravima i obavezama, u skladu sa zakonskim odredbama;
  • uspešnog povezivanja poslodavaca i lica koja traže zaposlenje;
  • informisanja o uslovima za prijavljivanje na evidenciju Nacionalne službe
  • posebno motivisanja žena, kao ekonomski i socijalno ugrožene kategorije, radi zapošljavanja/radnog angažovanja na sezonskim poslovima.

Pozivamo sve zainteresovane poslodavce koji planiraju da zaposle/radno angažuju radnike za obavljanje sezonskih poslova u oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane,  kao i lica koja traže zaposlenje/radno angažovanje na sezonskim poslovima, u ovoj oblasti, da uzmu učešće na zakazanom skupu.

 

О Аутору

Financ