Aktuelnosti Vesti

Ivanjica dobila Vidikovac u Kušićima

Turistička organizacija opštine Ivanjica u saradnji sa Turističkom organizacijom regije Zapadna Srbija je realizovala projekat „Izgradnja i opremanje vidikovaca u turističkoj regiji Zapadna Srbija“.

Sredstva su odobrena konkursom iz „Programa rasporeda i korišćenja subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2016. godini koji je raspisalo Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija Republike Srbija.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansiralo je realizaciju projekta u iznosu od 6.000.000 dinara, a za izgradnju i opremanje vidikovaca na deset lokacija: Arilje, Požega, Sjenica, Bajina Bašta, Kosjerić, Prijepolje, Zlatar,, Užice, Zlatibor i Ivanjica, kao i nabavku četiri panoramska dvogleda- u Užicu, Zlatiboru, Bajinoj Bašti i Sjenici.

Turistička organizacija Regije zapadne Srbije realizuje projekat izgradnje i opremanja deset vidikovaca. Reč je o vidikovcima Veliko Zabučje Užice, Ivanjica, Klokoč Arilje, spomen park Petra Lekovića Požega, Kozomor Kosjerić, Vjetrenički krš Zlatar Nova Varoš, Sokolica Prijepolje, Orlovište Sjenica i Gradina Čajetina. Ovaj projekat finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije u iznosu od šest miliona dinara sa ciljem da dodatno obogate kvalitet u turističkoj ponudi ovog kraja.
Jedan takav vidikovac izgrađen je na Kušićima. Njegova vrednost je 1.254.000 dinara, od čega je učešće lokalne samouprave iznosilo 385.460 dinara.
-Vidikovac je postavljen na proplanku iznad centra Kušića. Reč je o veoma lepom i korisnom objektu koji će nakon postavljanja stolova i klupa moći da ugosti grupe do 40 turista. Sa ovog mesta pruža se nesvakidanji pogled na prirodna bogatsva kraja, planine Mučanj i Javor. Pri odabiru lokacije za izgradnju vidikovca rukovodili smo se činjenicomda su Kušići omiljeno mesto tursta iz svih krajeva Srbije sa posebno pogodnom klimom i prelepim krajolikom.“, rekao je Radomir Lišanin, direktor TO Ivanjica.

Ukupna vrednost projekta za celu Srbiju  bila je 6.781.699 dinara, a razliku sredstava od 781.699 dinara obezbedile su Turističke organizacije koje su u sastavu TO regije Zapadna Srbija.

О Аутору

Financ