Vesti

Izveštaj o održanim konsultacijama

U cilju utvrđivanja oblasti od javnog interesa,  10. aprila 2019. godine  u prostorijama skupštinske sale održan je sastanak sa svim zainteresovanim stranama. Poziv za konsultacije je bio objavljen na oglasnoj tabli Opštinske uprave i na zvaničnoj internet stranici opštine Ivanjica. Sastanku su prisustvovali predstavnici sledećih institucija i  udruženja: Dom kulture Ivanjica, Udruženje „Stari Vlah“ , Organizacija izviđača „Ratko Sofijanić“ , Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi, Društvo pčelara, Udruženje za pomoć MNRO, Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara „Golija“, Vatrogasni savez, Centar za radno angažovanje, Tim za informisanje, kulturu i razvoj demokratije „Medija Tim Ivanjica“.

Predsednik Komisije za utvrđivanje i preispitivanje oblasti od javnog interesa je upoznao prisutne sa odredbama Pravilnika o utvrđivanju javnog interesa a nakon toga je član Komisije predstavio analizu ankete koja je sprovedena od 30. Januara do 1. Aprila 2019. Oblasti od javnog interesa sa najvećim  brojem odgovora su: Društvena briga o deci i mladima, Zaštita zdravlja: Obrazovanje, neformalno obrazovanje i stručno usavršavanje: Zaštita životne sredine: Kultura: Humanitarne aktivnosti: Protivpožarna zaštita: Podrška socijalno ugroženim građanima: Poljoprivreda: Borba protiv korupcije: Unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom, Prevencija svih oblika nasilja i diskriminacije.

Prisutni su konstantovali da je mali broj popunjenih uzoraka ankete i da zvaničnu prezentaciju opštine prati mali broj građana uz primedbu da je neophodno i tehniči prilagoditi upitnike. Predstavnici udruženja su iznosili probleme zbog nefinansiranja pojedinih udruženja pa se došlo da zaključka da je udruženjima neophodno unapređenje kapaciteta kroz obuku i edukaciju za pisanje projektnih predloga. Predstavnici udruženja nisu imali sugestije za oblasti sa najviše odgovora ispitanika ali nisu imali ni predloge oblasti od javnog interesa  za  koje smatraju da treba da budu prioritetne. Nakon izrade Nacrta Odluke o prioritetnim oblastima od javnog interesa, Komisija će uputiti poziv svim zainteresovanim da prisustvuju sastanku kako bi bili informisani o istoj.

U Ivanjici, 12. Aprila 2019. godine

PREDSEDNIK KOMISIJE

                                                                                                          Nenad Glavinić

О Аутору

Financ