Vesti

Jubilej OŠ “KIRILO SAVIĆ“

Svečanom akademijom u Domu kulture u Ivanjici obeležen  je jubilej  OŠ ’’Kirilo Savić’’, dvadeset godina od prvog školskog zvona. Uz prigodan kulturno-umetnički program promovisana je i monografija o školi, prikazan film, a prisutni su imali priliku da vide  i izložbu likovnih radova bivših učenika škole.

Direktorka škole, Nevenka Milošević, u ime kolektiva obratila se gostima ističući da je posebno raduje činjenica što je godina jubileja škole ujedno i jedna od najuspešnijih kada je reč o učeničkim uspesima.

Zahvaljujući bivšim i sadašnjim učenicima za našu školu čulo se ne samo u Srbiji već širom sveta. Neki od njih su danas uspešni doktori nauka, ekonomisti, pravnici, lekari, inženjeri, radnici, ali pre svega dobri ljudi. U ovom trenutku škola broji 649 učenika računajući i izdvojena odeljenja u Osonici, Lukama i Budoželji. Raspoređeni su u 33 razreda a nastava je zastupljena stručno i kabinetski, radi se timski u prijatnoj i podsticajnoj atmosferi. Mi imamo jasnu viziju budućnosti, znamo koji su nam ciljevi i planovi. Želimo bezbednu školu za učenike, bez nasilja, uz uvažavanje svakog pojedinca i jasno poštovanje pravila. Želimo savremenu i kreativnu školu koja ide u korak sa vremenom. Sigurni smo da najbolje godine za OŠ ’’Kirilo Savić’’ tek dolaze. –rekla je direktorka Milošević.

Opština Ivanjica u protekloj godini obezbedila je značajne investicije u oblasti školstva o čemu je, uz prethodne čestitke povodom jubileja, govorio predsednik Zoran Lazović.

U razvoj školstva i obrazovanja u našoj opštini uložena su značajna sredstva zahvaljujući podršci Vlade RS. Za školu u Medjurečju obezbeđeno 25 000 000 dinara, takođe za grejanje sportske sale priličke osnovne škole investirano je 6 500 000 dinara. Osnovnoj školi ’’Major Ilić’’ u Kušićima odobreno je za rekonstrukciju 51 000 000 dinara. Opredelili smo sredstva za računarsku opremu potrebnu svim školama sa našeg prostora a što se tiče OŠ ’’Kirilo Savić’’ koja danas slavi jubilej, 7 500 000 dinara uloženo je za uređenje partera i ograde a mogu da potvrdim da su obezbedjena sredstva u visini 82 000 000 dinara za izgradnju novog dečijeg vrtića u krugu ove škole. Preuzećemo obavezu da do proleća ovoj školi obezbedimo tehničku dokumentaciju i upotrebnu dozvolu, koju nakon 20 godina postojanja još uveku nemaju. Sve to usloviće veće mogućnosti za apliciranje kod pristupnih fondova i dalji razvoj ove obrazovne ustanove.-zaključio je Lazović.

Predstavnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, načelnica sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje, Slavica Jašić, govorila je o aktivnostima koje trenutno sprovodi resorno ministarstvo u cilju postizanja što kvalitetnijeg sistema obrazovanja u zemlji.

Donosimo set važnih zakona koji će se primenjivati u školama i svim predškolskim ustanovama širom Srbije. Brinemo o svakoj školi i onim manjim koje ostaju bez učenika pa ćemo ih u nekom momentu pretočiti u obrazovno vaspitne centre gde će se odvijati život kada imamo jednog i kada imamo 100 učenika. Saradnja OŠ ’’Kirilo Savić’’ i drugih obrazovnih ustanova iz ovog kraja sa resornim ministarstvom je odlična o čemu najbolje govori činjenica da je Centar za menadžment krajem avgusta baš u Ivanjici održao seminar za 100 direktora škola i predškolskih ustanova.-kazala je Slavica Jašić.

Ona je nakon toga uručila lap top direktorki crnjevačke škole, Nevenki Milošević, kao simboliku podsticaju dalje digitalizacije i uvođenju informatike kao obaveznog predmeta u školama.

IZVOR:INFOLIGA

О Аутору

Financ