U izdanju Doma kulture Ivanjica iz štampe su istovremeno izašle dve knjige. Antologija  „Skaska za beskraj i bezmerje“, izbor najlepših ljubavnih pesama  pristiglih na Konkurs za najlepšu ljubavnu pesmu, koju ovaj Dom organizuje već četvrt veka.  Druga je zbirka pesama „Razmene ćutanja“,  drugonagrađenog pesnika na prošlogodišnjem Konkursu Jovana D.Petrovića iz Petrovca na Mlavi.

Antologija  je štampana u tvrdom povezu, sadrži 340 pesama od 190 autora. Pored nagrađenih pesnika zastupljene su i najlepše pesme po  izboru sastavljača Antologije i autora Konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu, profesora Milivoja Trnavca i Uroša Ćurčića.

„Ivanjički Konkurs za najlepšu ljubavnu pesmu i ovaj antologijski izbor za prvih dvadeset pet godina njegovog trajanja dokaz su da ljubav nije presahla i da ljubavna pesma u svojoj kući , kući poezije i dalje zauzima čelno mesto, ostajući parabola života i smisla bitisanja u njemu“, istakao je jedan od autora Antologije Uroš Ćurčić.

„Antologija je kruna izdavačke delatnosti naše ustanove, koja je samo vezano za Konkurs za najlepšu ljubavnu pesmu izdala preko četrdeset knjiga, uz ostale, cifra premašuje šezdeset izdanja“, ističe Milan Krunić, direktor ivanjičkog Doma kulture.

Dvadeset peti po redu Konkurs za najlepšu ljubavnu pesmu je u toku, i traje do 30. novembra.

 

О Аутору

Financ