Vesti

Konkurs za prijavu praktikanata u okviru programa Centra za radno angažovanje mladih

 Poštovani,

u okviru projekta „CRAM – Program radne prakse za mlade u Ivanjici, čiji je nosilac Centar za radno angažovanje Ivanjica, a donator opština Ivanjica, koji se realizuje u saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade opštine Ivanjica Centar za radno angažovanje Ivanjica raspisuje prvi krug konkursa za prijavu praktikanata.

 

Mesta za radnu praksu za koja praktikanti mogu da konkurišu su:

 

 1. „BIG STYLE“: radnik za rad na hprizontalnom formatizeru na rezanju pločastog materijala, – 1 praktikant,
 2. U.G. radnja „Dobar pogled 477“: kuvar i konobar, – 2 praktikanta,
 3. Trgovinska radnja“ D&A STORE“ : trgovac, – 1 praktikant,
 4. Picerija „Fontana“ : dostavljač  hrane, – 2 praktikanta,
 5. Osnovno javno tužilaštvo: diplomirani pravnik, – 1 praktikant,
 6. Edukativni centar „JEŽIĆ-1“ : vaspitač.- 1 praktikant,
 7. „MOMO“ picerija – dostavljač hrane: 1 praktikant,
 8. O.P.M.V.I.D.I. St&l – radnik na pranju tepiha: 1 praktikant,
 9. SZR „Vaki“ – radnik na liniji za izradu kora: 1 praktikant,
 10. „Matis“ DOO – magacinski radnici i radnici u proizvodnji:  više praktikanata,
 11. Amatersko pozorište mladih: tonski tehničar – 1 praktikant, radnik na pripremi i organizaciji predstave – 1 praktikant,
 12. Inicijativa za razvoj lokalnih usluga: radnik na administrativno organizacionim poslovima – 2 praktikanta,
 13. Radio Javor Ivanjica : voditelj programa i tonski tehničar, 4 praktikanta
 14. Osnovna škola ,,Kirilo Savić“ Ivanjica: Pomoć u vaspitno obrazovnom radu (učitelji, nastavnici, pedagozi, psiholozi) – 1praktikant, pomoć u sređivanju školske dokumentacije (učitelji, nastavnici, pedagozi, psiholozi) – 1 praktikant,  pomoć u obavljanju administrativnih i tehničkih poslova – 1 praktikant.
 15. Gimnazija Ivanjica:  diplomirani ekonomista – 1 praktikant
 16. „Viktor agrar“ TZR:  rad na otkupu voća (rad na računaru) – 1 praktikant,
 17. „Mizoni home“ DOO: rad u proizvodnji nameštaja – 3 praktikanta, mašinski tehničar- 1 praktikant,
 18. UR „Kod trubača“: kuvar ili pomoćni radnik u kuhinji – 2 praktikanta.
 19. Portal „Info liga” – novinar – 1 praktikant,
 20. „Dom“ DOO – trgovac – 1 praktikant.

 

Zbog ograničenog broja praktikanata prednost imaju oni poslodavci koji prvi odaberu svoje praktikante.

.

Za sve radne prakse ugovor se sklapa na tri meseca.

 

Na konkurs se možete prijaviti dostavljanjem popunjenog prijavnog formulara u prostorije lokalne Kancelarije za mlade opštine Ivanjica koji možete preuzeti sa sledećeg linka: https://www.sendspace.com/file/1zs1hk

Program radne prakse traje tri dana po četiri sata u nedelji ili ukupno 48 sati mesečno. Praktikanti za vreme provedeno na praksi dobijaju finansijsku nadoknadu od 5.000,00 rsd na mesečnom nivou.

Program radne prakse je organizovani program stažiranja baziran na trojnom ugovornom odnosu između Centra za radno angažovanje mladih, supervizora na lokaciji obavljanja prakse i praktikanata.

Dok su u programu radne prakse, praktikanti dobijaju osećaj pravog poslovnog života tokom prakse koja traje tri dana i 12 sati u nedelji ili ukupno 48 sati mesečno, a koju obezbeđuju javne, privatne i civilne organizacije. Tokom ovog programa praktikanti rade i uče u visoko stručnom okruženju koje je usmereno ka stalnom usavršavanju. Oni prate poslovanje preduzeća i institucija i uviđaju kako se teoretsko znanje stečeno u školi može primeniti na delu. Zahvaljujući tesnoj saradnji sa lokalnim poslodavcima, Centar za radno angažovanje mladih je u mogućnosti da mladima pruži izbor radnih mesta u brojnim oblastima kroz program radne prakse.

 

Centar za radno angažovanje mladih je regionalni lider u inovativnim rešenjima za radnu integraciju mlade radne snage i povezivanja ljudskih potencijala sa snagom poslovanja. Mi pomažemo svojim partnerima, klijentima i zajednicama da ubrzaju svoje poslovanje i razvoj, pružajući ljude i usluge koje povećavaju kvalitet, produktivnost i efikasnost njihove ukupne radne snage, uključujući regrutovanje, obuku, procenu i razvoj radne snage, konsalting, autsorsing i upravljanje karijerom.

 

Kroz svakodnevni servisni rad, Centar za radno angažovanje mladih povezuje poslodavce i nezaposlene, omogućava pristup najnovijim informacijama o bitnim zanimanjima i mogućnostima daljeg obrazovanja, pruža usluge poslodavcima koji su zainteresovani za zapošljavanje mladih.

 

О Аутору

Financ