Vesti

Konkurs za prijavu praktikanata u okviru programa Centra za radno angažovanje mladih

Poštovani,

u okviru projekta „CRAM – Program radne prakse za mlade u Ivanjici, čiji je nosilac Centar za radno angažovanje Ivanjica, a donator opština Ivanjica, koji se realizuje u saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade opštine Ivanjica Centar za radno angažovanje Ivanjica raspisuje prvi krug konkursa za prijavu praktikanata.

Mesta za radnu praksu za koja praktikanti mogu da konkurišu su:

 1. Kafe „Nostalgija“ , kuvar i konobar  – 2 praktikanta,
 2. Pljeskoteka „Mo- Mo“: trgovac – 1 praktikant,
 3. PC „Boom“:  radnik u prodaji tehnike i serviser – 1 praktikant,
 4. Picerija „Fontana“:  dostavljač  hrane, – 2 praktikanta,
 5. Frizerski salon „Trend“: muški frizer, – 1 praktikant,
 6.  „Matis“ DOO:  diplomirani ekonomista ili ekonomista  – 1 praktikant,  magacinski radnici i radnici u proizvodnji:  više praktikanata,
 7. Amatersko pozorište mladih:  tonski tehničar – 1 praktikant, radnik na organizaciji predstave – 1 praktikant,
 8. STR „Izba“ : trgovinski radnik – 1 praktikant.    
 9. Fondacija „Deca za decu“:  radnik na administrativno organizacionim poslovima – 2 praktikanta,
 10.  Gimnazija Ivanjica:  diplomirani ekonomista – 1 praktikant,.
 11. „MiV“ Ivanjica : radnik u štampariji: – 2 praktikanta,
 12. Opštinska uprava opštine Ivanjica: radnik na sređivanju dokumentacije, arhive – 2 praktikanta,
 13.  Edukativni centar „JEŽIĆ-1“:  vaspitač  saradnik- 1 praktikant,
 14. Digital foto biro centar Ivanjica“: fotograf – 1 praktikant.
 15. Ivanjički radio: novinar: 1 praktikant,
 16. Inicijativa za razvoj lokalnih usluga:  radnik na administrativno organizacionim poslovima – 2 praktikanta,
 17. Media tim Ivanjica: snimatelj – 1 praktikant.

Zbog ograničenog broja praktikanata prednost imaju oni poslodavci koji prvi odaberu svoje praktikante.

.Za sve radne prakse ugovor se sklapa na tri meseca.

Za  veliki broj ponuđenih radnih mesta postoji mogućnost zaključenja ugovora o radu, tj. zasnivanja radnog odnosa nakon obavljene radne prakse.

Na konkurs se možete prijaviti dostavljanjem popunjenog prijavnog formulara u prostorijama lokalne Kancelarije za mlade opštine Ivanjica.

Program radne prakse traje tri dana po četiri sata u nedelji ili ukupno 48 sati mesečno. Praktikanti za vreme provedeno na praksi dobijaju finansijsku nadoknadu od 5.000,00 rsd na mesečnom nivou.

Program radne prakse je organizovani program stažiranja baziran na trojnom ugovornom odnosu između Centra za radno angažovanje mladih, supervizora na lokaciji obavljanja prakse i praktikanata.

Dok su u programu radne prakse, praktikanti dobijaju osećaj pravog poslovnog života tokom prakse koja traje tri dana i 12 sati u nedelji ili ukupno 48 sati mesečno, a koju obezbeđuju javne, privatne i civilne organizacije. Tokom ovog programa praktikanti rade i uče u visoko stručnom okruženju koje je usmereno ka stalnom usavršavanju. Oni prate poslovanje preduzeća i institucija i uviđaju kako se teoretsko znanje stečeno u školi može primeniti na delu. Zahvaljujući tesnoj saradnji sa lokalnim poslodavcima, Centar za radno angažovanje mladih je u mogućnosti da mladima pruži izbor radnih mesta u brojnim oblastima kroz program radne prakse.

Centar za radno angažovanje mladih je regionalni lider u inovativnim rešenjima za radnu integraciju mlade radne snage i povezivanja ljudskih potencijala sa snagom poslovanja. Mi pomažemo svojim partnerima, klijentima i zajednicama da ubrzaju svoje poslovanje i razvoj, pružajući ljude i usluge koje povećavaju kvalitet, produktivnost i efikasnost njihove ukupne radne snage, uključujući regrutovanje, obuku, procenu i razvoj radne snage, konsalting, autsorsing i upravljanje karijerom.

Kroz svakodnevni servisni rad, Centar za radno angažovanje mladih povezuje poslodavce i nezaposlene, omogućava pristup najnovijim informacijama o bitnim zanimanjima i mogućnostima daljeg obrazovanja, pruža usluge poslodavcima koji su zainteresovani za zapošljavanje mladih.

О Аутору

Financ