Vesti

Letnja škola podmlatka Crvenog krsta Srbije

U okviru realizacije programa “ Promocija humanih vrednosti“ Crveni krst Ivanjica je uputio sedmoro dece sa vaspitačem iz OŠ Milinko Kušič , polaznika ovog programa na letnju školu podmlatka Crvenog krsta u Dečoje odmaralište “ Krista Đorđević“ – Baošići od 4. do 13.08.

Polaznici ove škole su tokom prethodne školske godine u okviru ovog programa unapredili znanje o tome šta je tolerancija, kako nenasilno rešiti konflikt, šta je diskriminacija, rodna ravnopravnost… ukazivana je važnost prihvatanja različitih ljudi, takođe i opasnosti koje vrebaju na internetu kroz radionice Cyber bullyinga.Kao rezultat naučenog pripremljena je pozorišna predstava koja je izvedena na nacionalnom festivalu u Beogradu.

Rad sa polaznicima Letnje škole organizovan je kroz brojne poučne i rekreativne radionice: Difuzije, Prve pomoći, Realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja, Prevencije trgovine ljudima, Promocije humanih vrednosti, kao i folklornu, likovnu i muzičko-jezičku sekciju.

Deca iz dvadest šest gradova i opština u kojima Crveni krst realiozuje ovaj program, imaju priliku da se upoznaju, sklapaju nova prijateljstva i da uživaju u raznolikim aktivnostima; od početnih plivačkih poduhvata do svojih prvih kreativnih ostvarenja u okviru večernjeg programa. Novootkriveni talenti su spontano poboljšavali druženje, te je svaki dan njihovog boravka u odmaralištu jedinstven i ispunjem osmesima.

О Аутору

Financ