Vesti

Ministar Zoran Đorđević u poseti Ivanjici

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Ivanjicu i tom prilikom obišao nove prostorije Centra za socijalni rad, rekonstruisane objekte Doma zdravlja, novoizgrađeni Dijalizni centar i Dnevni boravak za osobe sa invaliditetom. Ministar Đorđević je tom prilikom rekao da njegovo ministarstvo u narednom periodu planira reorganizaciju centara za socijalni rad u Srbiji u cilju efikasnosti rada zaposlenih i podizanja kvaliteta usluga.

U rekonstrukciju Centra za socijalni rad ministarstvo je uložilo 1,3 miliona dinara i kupilo jedno motorno vozilo, dok je opština Ivanjica za kancelarijski nameštaj izdvojila 200.000 dinara. Usluge Centra koristi 2000 Ivanjičana po raznim osnovama. Resorno ministarstvo učestvuje i sa 1,2 miliona dinara i u finansiranju 19 geronto domaćica koje brinu o 150 svojih sugrađana.

Predsednik opštine Zoran Lazović izjavio je da Ivanjica za socijalnu zaštitu stanovništva na svojoj teritoriji godišnje izdvaja oko 63,5 miliona dinara.

  • U ovoj godini zamenjeni su krovovi na zgradama rendgena, zubne ambulante i ambulante u Kušićima, ukupne vrednosti oko 5,5 miliona dinara. U rekonstrukciju Medicine reda uloženo je 12 miliona dinara i tu su sada smeštene sve specijalističke službe Doma zdravlja. Zahvaljujući sredstvima sa konkursa Ministarstva pravde uložili smo 5 miliona dinara za nabavku novog ultrazvučnog aparata i opreme za laboratoriju. Najveća investicija bila je izgradnja Centra za dijalizu u koji je zajedno sa Ministarstvom zdravlja uloženo 35,5 miliona dinara, istakao je Lazović.
    Za realizaciju ove investicije opština Ivanjica je učestvovala sa 23,6 miliona dinara dok je resorno ministarstvo doniralo opremu vrednosti 8,9 miliona dinara.
  • Ovo je još jedna potvrda da Vlada Republike Srbije ozbiljno radi kada je u pitanju zdravlje građana i mogu da najavim da će i u narednom periodu biti još otvaranja domova zdravlja, bolnica ali i kliničkih centara po Srbiji. Ova Vlada je odgovorna i čini sve da građanima pruži najbolju uslugu – naglasio je Đorđević.

Direktorka ivanjičkog Doma zdravlja dr Sretina Stojanović rekla je da je posle više decenija čekanja Ivanjica dobila najmoderniji Centar za dijalizu.

Mi imamo 16 pacijenata koji su do sada putovali u Čačak na dijalizu. Imamo za sada 6 aparata, a kapaciteti centra su za 10. Ukoliko nabavimo još 4 aparata moći ćemo da radimo u dve smene – rekla je Stojanovićeva.
Tokom boravka u Ivanjici ministar Zoran Đorđević posetio je i Dnevni boravak “Sunce”za osobe sa invaliditetom i razgovarao sa korisnicima.

Izvor: INFOliga

 

О Аутору

Financ