Vesti

Na svečanom prijemu kod ambasadora Rusije, delegacija iz Ivanjice

Ruski državni praznik, Dan narodnog jedinstva, obeležen je sinioć u Beogradu svečanim prijemom u Ruskom domu. Domaćin skupa kome su prisustvovali brojni ruski državljani, članovi diplomatskog kora, kao i mnogobrojne ličnosti iz javnog života Srbije, bio je ambasador Rusije, Aleksandar Čepurin. Svečanom prijemu prisustvovali su i predstavnici ivanjičke opštine, predsednik Zoran Lazović i Vladimir Bojanović direktor JKP ’’Ivanjica’’.

Nakon obraćanja prisutnima ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, razgovarao je sa predstavnicima Ivanjice o produbljivanju prijateljskih odnosa između dva naroda ali i intezivnijoj saradnji na ekonomskom planu.

Jako je bitno da negujemo to veliko prijateljstvo koje postoji između naroda Rusije i Srbije, što je Ivanjica pokazala i konkretnim primerima, bratimljenjem sa gradom Veliki Rostov i nedavnim presecanjem vrpce za izgradnju Doma rusko-srpskog prijateljstva u našem gradu. Posebno smo zahvalni Nataliji Šatiljinoj inicijatoru bratskih odnosa između naša dva grada i koordinatoru veoma uspešne saradnje na svim poljima. Čast nam je što činimo deo ovog veoma važnog skupa a poruka je jasna i ona potvrđuje da smo na pravom putu.-rekao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

Dan narodnog jedinstva, koji se u Rusiji slavi 4. novembra, praznik je ustanovljen u čast važnog događaja u istoriji Rusije — narodnog ustanka na čelu sa Minjinom i Požarskim, kada je Moskva oslobođena od poljsko-litvanskih osvajača 1612. godine. U savremenoj Rusiji se Dan jedinstva obeležava od 2005. godine.

О Аутору

Financ