Vesti

Obeležavanje svetskog dana dece obolele od raka – 15.02.2019. godine

U petak 15. februara 2019. godine lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka “NURDOR” u saradnji sa Crvenim krstom Ivanjica i ostalim lokalnim partnerima obeležiće Svetski dan dece obolele od raka javnim humanitarnim skupom u Centru grada u periodu od 12 do 14 časova.

Ove godine borimo se zajedno za novu Roditeljsku kuću u Beogradu, kao najvećem dijagnostičkom i terapijskom centru pedijatrijske onkologije u Srbiji, sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje. S obzirom da su često u pitanju porodice iz manjih sredina, koje nisu u mogućnosti da u Beogradu obezbede smeštaj, neophodno je omogućiti prostor u kom oni mogu da borave za vreme lečenja. Nažalost, svedoci smo sve većeg broja dece kojima je ova podrška potrebna, a naši trenutni kapaciteti nisu dovoljni.

Na postavljenim štandovima biće realizovana prodaja suvenira, a tačno u 13 časova, pod sloganom „I ja se borim“, simbolično će se poslati srce podrške za sve mališane koji se leče od raka, u znak podrške ovim superherojima, ali i onima koji više nisu sa nama. Akcija će biti propraćena kroz nastup lokalnih muzičara kao i prisustvo uglednih građana naše opštine iz različitih oblasti života. Ovim putem pozivamo sve Ivanjičane, ljude dobre volje, ukoliko su u mogućnosti da dođu u petak, 15. februara i svojim prisustvom se pridruže borbi svih nas za one kojima je naša podrška neophodna. Sve one koje to ne budu u mogućnosti, pozivamo da se priključe kampanji „I ja se borim“ i doniraju sredstva putem slanja SMS poruke na broj 1150 (svaka poruka iznosi 100 dinara).

О Аутору

Financ