Vesti

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

U sredu 15. februara 2017. godine lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka „NURDOR“ u saradnji sa Crvenim krstom Ivanjica i ostalim lokalnim partnerima obeležili su Svetski dan dece obolele od raka javnim humanitarnim skupom u Centru grada u periodu od 12 do 14 časova.

Ove godine kampanja je realizovana pod nazivom „I ja se borim“, a samu akciju posetio je veliki broj Ivanjičana, kako dece tako i starijih.

Akciju je otvorio predsednik Opštine Ivanjica gospodin Zoran Lazović koji se obratio prisutnima, dok su akciju podržali i naši poznati sportisti igrač fudbalskog kluba Javor iz Ivanjice Milovan Milović, kao i naša olimpijka Ana Subotić.
Akcija je propraćena muzičkim nastupom poznatih ivanjičkih muzičara.

Na štandu u centru grada posetioci su imali priliku da pomognu deci oboleloj od raka kroz kupovinu balona i ostalog promotivnog materijala, dok je pomoć takođe bila moguća putem SMS servisa kao i u platom sredstava na žiro račun.

Tačno u 13 časova naša olimpijka Ana Subotić najavila je simbolično puštanje desetine balona u vazduh u znak podrške mališanima koji se bore protiv raka kao i u znak sećanja na one koji su tu borbu izgubili.

Na akciji je prikupljeno 35.483,00 rsd, što je daleko više u odnosu na prošlu godinu.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli i posetili ovu akciju, a svi oni koji žele da pomognu, a nisu, mogu to učiniti uplatom sredstava na broj tekućeg računa za donacije za podšrku: 170-30010715002-76, slanjem SMS poruke na 1150. Cena poruke je 100 dinara za sve mreže.

О Аутору

Financ