Vesti

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

У среду 15. фебруара 2017. године локална Канцеларија за младе општине Ивањица и Национално удружење родитеља деце оболеле од рака „НУРДОР“ у сарадњи са Црвеним крстом Ивањица и осталим локалним партнерима обележили су Светски дан деце оболеле од рака јавним хуманитарним скупом у Центру града у периоду од 12 до 14 часова.

Ове године кампања је реализована под називом „И ја се борим“, а саму акцију посетио је велики број Ивањичана, како деце тако и старијих.

Акцију је отворио председник Општине Ивањица господин Зоран Лазовић који се обратио присутнима, док су акцију подржали и наши познати спортисти играч фудбалског клуба Јавор из Ивањице Милован Миловић, као и наша олимпијка Ана Суботић.
Акција је пропраћена музичким наступом познатих ивањичких музичара.

На штанду у центру града посетиоци су имали прилику да помогну деци оболелој од рака кроз куповину балона и осталог промотивног материјала, док је помоћ такође била могућа путем СМС сервиса као и у платом средстава на жиро рачун.

Тачно у 13 часова наша олимпијка Ана Суботић најавила је симболично пуштање десетине балона у ваздух у знак подршке малишанима који се боре против рака као и у знак сећања на оне који су ту борбу изгубили.

На акцији је прикупљено 35.483,00 рсд, што је далеко више у односу на прошлу годину.

Захваљујемо се свима који су помогли и посетили ову акцију, а сви они који желе да помогну, а нису, могу то учинити уплатом средстава на број текућег рачуна за донације за подшрку: 170-30010715002-76, слањем СМС поруке на 1150. Цена поруке је 100 динара за све мреже.

О Аутору

Financ