Vesti

Obuka“Pisanje CV-JA i radne biografije“

U organizaciji lokalne Kancelarije za mlade opštine Ivanjica, a u okviru programa Karijerni centar – inovativni servis za zapošljavanje i usmeravanje mladih, koji je pokrenut 2018. godine, kroz projekat koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta RS, u sredu 26.02.2019. godine  u Klubu za mlade realizovana je obuka na temu “Pisanje  CV – ija i radne biografije“. Obuka je planirana Lokalnim akcionim planom za mlade opštine Ivanjica za 2019. godinu kroz obezbeđenu održivost već pokrenutog programa. Učešće na predavanju je uzelo 25  mladih, koji su upoznati sa temom bez koje u bliskoj budućnosti neće moći bez obzira da li će CV pisati za potrebe zaposlenja ili nekog Akademskog programa ili možda stipendije. Mladi su upoznati sa razlozima pisanja CV – ija, vrstama CV – ija, osnovnim elementima i formama, te značaju prilaganja preporuka i propratnog pisma, raznim malim ali jako bitnim segmentima kod pisanja CV – ija, razlikama između CV  – ija i radne biografije.

Takođe u skladu sa vremenom i razvojem tehnologije predstavljena im je i poslovna društvena mreža „Linkedin“, preko koje svi članovi iz celog sveta mogu lakše naći poslodavce, kao i poslodavci radnike.

Pozivamo sve zainteresovane da uzmu učešće u aktivnostima koje se realizuju kao deo programa Karijerni centar – održivi servis za karijerno vođenje i savetovanje mladih, koji ima za cilj da pospešuje zapošljivost i zaposlenost mladih kroz svoj plan i program rada, a sve u cilju zapošljavanja i samozapošljavanja mladih nezaposlenih lica.

О Аутору

Financ