Vesti

Održana Letnja škola boksa na Zlatiboru

Bokseri SK“MY GYM“Ivanjica Anđela Kostić i Uroš Veljović sa trenerom Dragomirom Mijailovićem na Zlatiboru na Evropskom prvenstvu 1985. u Budimpešti i nosilac Nacionalnog priznanja.

U organizaciji Bokserskog saveza Srbije na Zlatiboru je organizovana Letnja škola boksa za mlađe kategorije, koja je bila podeljena u dve grupe polaznika. Obuka je trajala sedam dana, a ukupni broj učesnika je bio 200.

Program je vodio Dragan Vasiljević, predsednik Trenerske organizacije Srbije, inače osvajač bronzane medalje

Učesnici ovog kampa imali su priliku da nauče, odnosno usavrše osnove boksa: gard, kretanje, izvođenje udaraca i osnovne kombinacije bokserske tehnike, kao i vežbe za razvoj motoričkih sposobnosti značajnih za boks. Trenirali su dva puta dnevno, dok su u između treninga imali časove engleskog jezika.

„Ovo je budućnost srpskog boksa, jer novi klinci koji dolaze, stasavaju imaće sve neophodne uslove za pravilan razvoj. Važno je da se što više klupskih trenera aktivira, prođe obuku i počne da akcentira školu boksa i motoriku u klubovima, ali i da vaspitava decu sa pozitivnim i univerzalnim vrednostima. Nastavićemo sa akcijom kroz posete klubovima, dodatnim obukama trenera i podelom rekvizita i opreme za treninge. Zajednički cilj jeste da ponovo imamo osvajače evropskih, svetskih i olimpijskih odličja“, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Klupski treneri imali su seminar iz teorije i bokserske prakse, kao i pedagogije sporta i ishrane sportista. Letnja škola boksa deo je velikog projekta Olimpijska škola boksa, koji ima za cilj da omasovi boks i popularizuje ga kod dece i mladih, ali i da edukuje trenere koji će stvarati šampione sa prepoznatljivim srpskim stilom boksovanja, ali i pomagati roditeljima u vaspitanju dece.

О Аутору

Financ