Vesti

Održana manifestacija drugi sabor „Svete trojice“ u Pridvorici

 U organizaciji izvorne pevačke grupe „Klekovički žubor“, Mesne zajednice Pridvorica i Doma kulture Ivanjica a pod pokroviteljstvom opštine Ivanjica u Pridvorici je juče održan drugi sabor „Svete Trojice“.

     Pridvorica se juče orila od izvorne srpske pesme i zvuka dvojnica, frule, gusala a njeni meštani i posetioci iz okolnih mesta uživali su u nastupu 20  izvornih pevačkih grupa naše opštine i pevačkih grupa i instrumentalista iz Užica, Čačka, Kraljeva i Sjenice, koje su još jednom pokazale kako se čuvaju tradicionalne vrednosti  na ovim prostorima i kulturološki identitet našeg kraja.

     Posle bogosluženja u manastiru Preobraženja gospodnjeg  koji je nastao u 12.veku kada i manastir Studenica,  saboraši su uživali  u bogatom kulturno-umetnučkom programu. Kao dobri domaćini izvorna grupa „Klekovički žubor“ pesmom o Pridvorici poželela je dobrodošlicu svim posetiocima manifestacije.

     Sa željom da ova manifestacija postane tradicionalna i da se svake godine na Treće Trojice okupljamo u Pridvorici napustismo ovo malo mesto bogato prirodnim lepotama  i kulturnim spomenikom iz doba Nemanjića.

О Аутору

Financ