Aktuelnosti Vesti

Održana sedma sednica opštinskog veća

Na današnjem zasedanju Opštinskog veća podržan je nacrt Odluke o budžetu opštine Ivanjica za 2021. godinu pri čemu su uzete u obzir sugestije iz zapisnika sa Javne rasprave o budžetu.
Većnici su usvojili i nacrt Kadrovskog plana za Opštinsku upravu opštine Ivanjica i Opštinsko pravobranilaštvo za 2021. godinu. Razmatrao se program poslovanja JKP „Ivanjica“ i JKP „Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko“ Užice za narednu godinu.

Podršku je dobio i Predloga Odluke o dodeli stipendija studentima i učenicima a utvrđena je i ekonomska cena usluga za boravak dece u predškolskoj ustanovi „Bajka’’ Ivanjica. Za decu do predškolskog uzrasta ekonomska cena vrtića je 26 196,12 dinara od čega roditelji plaćaju 15 odsto, tačnije 3 930 dinara. Za predškolski uzrast ekonomska cena iznosi 15 717,68 dinara a roditelji su u obavezi da plate 2 360 dinara.
Na dnevnom redu našla se i odluka o sufinansiranju projekata crkava i verskih zajednica u 2020. godini kao i stav Odeljenja za lokalnu poresku administraciju Opštinske uprave opštine Ivanjica o zonama i tržišnim cenama odgovarajućih nepokretnosti za potrebe obračuna poreza na imovinu u sledećoj godini.

О Аутору

Financ