Vesti Kultura

Održano „ Veče Ivanjice u igri i pesmi“

 „Veče Ivanjice u igri i pesmi“ okupilo je veliki broj ljubitelja igre i pesme u hali OŠ „Kirilo Savić“ u Crnjevu. Manifestacija je održana u organizaciji Doma kulture Ivanjica, Hotela park Ivanjica i Udruženja koreografa narodnih igara Srbije – Kosova i Metohije pod pokroviteljstvom Opštine Ivanjica i Ministarstva za kulturu Republike Srbije.

       Raširenih ruku i otvorenog srca Ivanjičani su kao i uvek dočekali svoju braću i sestre sa Kosova i Metohije i Republike Srpske i kao dobri domaćini ugostili ih u našem gradu.

     Ivanjičani  su uživali u dvočasovnom programu i nastupu folklornih ansambala iz Mrkonjić Grada, Zubinog Potoka, Šipova, Jagodine i Ivanjice . Igre iz Šumadije, Leskovca, Kobišnice, Dimitrovgrada, Vlaško nadigravanje i Srpkinja pozdravljene su burnim aplauzom gledalaca i  dokaz su kako se čuva tradicija i kulturno blago koje Srbija ima. Ljubiteljima izvorne pesme predstavili su se Biseri Moravice, Omorika, Klekovički žubor, Breza i Braća Kolarević iz Ivanjice i pevačke grupe iz Mrkonjić grada i Jagodine.

     Dodeljene su i zahvalnice učesnicima programa i organizatorima, a naši gosti uručili su i prigodne poklone domaćinima manifestacije.

О Аутору

Financ