Vesti

Parterno uređenje dvorišta OŠ “Kirilo Savić“

Preduzeće „Putevi“ iz Ivanjice, juče je završilo radove prve faze parternog uređenja dvorišta Osnovne škole „Kirilo Savić“ u naselju Crnjevo. U okviru njih rekonstruisana je polovina dvorišta na kome je postavljen asfalt. Radovi su obuhvatili rekonstrukciju ograde oko igrališta i ulaznu dvorišnu kapiju. Prva faza je koštala 7 miliona dinara.

Ukupan projekat parternog uređenja dvorišta ove obrazovne ustanove, koji se izvodi u tri faze vredan je oko 22.000.000 dinara. Sva novčana sredstva obezbedila je opština Ivanjica iz sopstvenog budžeta.

Narednih dana se očekuje raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača radova druge faze, a u okviru nje predviđeno je popločavanje behatonom ostatka dvorišta i prostora ispred samih školskih ulaza. Projektom je predviđeno postavljanje jedne fontane i amfiteatra na severnoj strani dvorišta, do samog naselja. Biće postavljen dvorišni mobilijar i ozelenjene površine zasađivanjem određenih vrsta drveća.

U trećoj fazi ove za školu veoma važne investicije, koja je planirana za narednu godinu, predviđeni su radovi na rekonstrukciji košarkaškog igrališta na južnoj strani dvorišta, prema reci Moravici.

О Аутору

Financ