Vesti

Počela deveta obnovljena Nušićijada

Počela je deveta obnovljena Nušićijada. Ivanjicom od danas pa do nedelje vlada Nušić koji je zadužio ključeve grada i proglasio trodnevnim režim življenja protkan kulturnim događajima, zabavom, humorom i veseljem.

Nakon šaljive utakmice između ljutih rivala Gornje i Donje male, parade kostimiranih građana koja ovu malu čaršiju vizuelno i duhovno vraća u vreme Nušića uputila se ulicama grada. Predvođena konjicom i kočijom u kojoj su osim velikog i malog Nušiča bili i predsednik opštine Zoran Lazović kao i državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Miroslav Knežević zaustavila se ispred bine ‘’Okruglo pa na ćoše’’

Pre zvaničnog otvaranja, prisutni su uživali u nastupu KUD-a „Doma kulture“Ivanjica.

Potom je prof.dr. Snežana Štetić, predsednik Komisije za kategorizaciju i klasifikaciju manifestacija Srbije, koordinatoru festivala, Momčilu Mitroviću, uručila sertifikat koji Nušićijadu svrstava u prvu kategoriju manifestacionog turizma Srbije.

Prisutnima se, nakon toga, obratio Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i istakao kako je Nušićijada posebno značajna manifestacija, za Ivanjicu, ali I celu Srbiju.

U duhu festival pozdravio je prisutne -Ko vas jadom-vi njega Nušićijadom.

О Аутору

Financ