Vesti

Pokloni život

U okviru Programa Dobrovoljnog davalaštva krvi Crveni krst Ivanjica i Institut za transfuziju krvi Srbije 25.10.2018. organizuju akciju Dobrovoljnog davanja krvi za sve naše sugrađane.
Transfuzijom krvi spašavaju se milioni života, poboljšava se kvalitet života i produžava životni vek pacijentima koji boluju od najtežih oboljenja. Transfuzija krvi neophodna je podrška složenim medicinskim i hirurškim procedurama, a od vitalnog značaja je u zbrinjavanju trauma, akušerstvu i perinatalnoj nezi.
Samo pravovremenim i blagovremenim davanjem krvi obezbeđuju se rezerve krvi za lečenje pacijenata koji su neretko i naši najbliži, zato je neophodno da svi zajedničkim snagama što redovnije i u većem broju, dajemo krv i pomognemo upravo onima kojima je naša pomoć najneophodnija, a to su pacijenti sa dijagnozom za koju je potrebno primeniti terapije krvlju ili krvnim komponentama, a neophodno je da znamo da krv kao lek jedino proizvodi čovek, odnosno ljudski organizam i da zamena za krv ne postoji.

Akcija u Ivanjici se odvija pod sloganom “ Pokloni život“ – sve sa ciljem da krv čeka pacijenta a ne pacijent krv.

Ako svi redovno dajemo krv, omogućavamo da sistem zdravstvene zaštite ima uslove za pravovremenu terapiju krvlju i krvnim produktima svima koji se leče a kojima je transfuzija krvi medicinski indikovana.

Akcija će se održati

25.10.2018. od 9 do 16 u prostorijama Tehničke škole u Ivanjici

О Аутору

Financ