Vesti

Poseta Jerg Heskens Ivanjičkoj Opštini

Jerg Heskens, savetnik predsednika Vlade za nemačka ulaganja u kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije i njegov pomoćnik Marko Pećanac bili su u dvodnevnoj poseti ivanjičkoj opštini. Obišli su proizvodnju fabrike čarapa Proleter nakon čega je održan konstruktivni sastanak sa rukovodsvom na temu rešavanja svih problema koji su nastali u ovom preduzeću prethodnih meseci.
-Realna očekivanja su da fabrika Proleter i u narednim godinama posluje u Ivanjici. U tom smeru su vođeni razgovori delegacije iz Vlade RS , rukovodstva firme i naravno predstavnika lokalne samouprave. Nadam se da ćemo u najkraćem roku uspeti da rešimo sve tekuće probleme, zajedničkim snagama normalizujemo proizvodnju na zadovoljstvo zaposlenih , rukovodstva i naravno čitave lokalne zajednice.-rekao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.
Delegacija republičke Vlade obišla je i proizvodne kapacite firme Matis iz Ivanjice. Na licu mesta imali su priliku da vide visok nivo organizacije proizvodnje prema evropskim standardima, što je ostavilo dobar utisak kada je reč o budućim ulaganjima u ovu varoš.
Gospodin Jorg Heeskens sa pomoćnikom Markom Pećancem obišao je i prostor, tačnije slobodne kapacitete površine preko 30 000 kvadratnih metara bivše Tepihare, sada u vlasništvu firme Darex DOO. Nakon toka posetili su nekadašnju fabriku Javor iz Ivanjice kao i čitavu industrijsku zonu na Senjaku. Opšti utisak je da postoji ‘’plodno tle’’ za investicije.
-Otišli su zadovoljni ulivajući nam veru i nadu da će u što kraćem roku u Ivanjicu stići nove investicije a to će omogućiti i zapošljavanje naših sugrađana.-zaključio je prvi čovek ivanjičke opštine Zoran Lazović.

О Аутору

Financ