Vesti

Poseta predstavnika UNOPS-a povodom sanacije klizišta Aleksići i Budoželja

Уз помоћ Европске уније, у општини Ивањица санирана су два клизишта у селима Алексићи и Будожеља на државном путу Ивањица – Ушће. Радови у вредности од око 150.000 евра су изведени у оквиру појекта „Подршка Европске уније реконструкцији путних објеката оштећених у поплавама у Србији“ који представља наставак напора Европске уније у пружању помоћи Републици Србији након катастрофалних поплава из маја 2014. године. Извођач радова било је предузеће „Путеви Ивањица“ као кооперант предузећа „Нови Пазар пут“.
Тим поводом ивањичку општину посетио је представник УНОПС-а инжењер, Милорад Мандић.
-Пројекат који доприноси стварању услова за превенцију поплава и реаговање у ванредним ситуацијама вредан 10,49 милиона евра спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) од јануара 2016. до децембра 2018. године (24 месеца за спровођење пројекта и 12 месеци за период отклањања недостатака). Кроз пројекат ће бити обновљено до 48 критичних клизишта и реконструисано до 14 путних објеката (мостова) оштећених ерозијом. Пре свега је важан инженејрски приступ решењу проблема. Ми као канцеларија која имплементира овај пројекат водимо рачуна, инсистирамо на безбедности и квалитету изведених радова. Све то је јако важно како би локалне самоуправе и појединци који учествују.имали услова да буду део овако важних прројеката које финансира ЕУ.-рекао је Мандић.
Он је додао да се пројекат спроводи у партнерству са канцеларијом Владе Републике Србије за управљање јавним улагањима, Јавним предузећем „Путеви Србије“, Делегацијом Европске уније и локалним самоуправама.
Председник општине Ивањица Зоран Лазовић захвалио се свима који су учествовали у реализацији ових пројеката.
-Општина Ивањица ће у наредном периоду учинити све што је потребно како би се наставила добра сарања са УНОПС-ом и осталим институцијама које су учествовале у реализацији пројеката од стратешког значаја за општину.-закључио је Лазовић.

О Аутору

Financ