Vesti

Poseta predstavnika UNOPS-a povodom sanacije klizišta Aleksići i Budoželja

Uz pomoć Evropske unije, u opštini Ivanjica sanirana su dva klizišta u selima Aleksići i Budoželja na državnom putu Ivanjica – Ušće. Radovi u vrednosti od oko 150.000 evra su izvedeni u okviru pojekta „Podrška Evropske unije rekonstrukciji putnih objekata oštećenih u poplavama u Srbiji“ koji predstavlja nastavak napora Evropske unije u pružanju pomoći Republici Srbiji nakon katastrofalnih poplava iz maja 2014. godine. Izvođač radova bilo je preduzeće „Putevi Ivanjica“ kao kooperant preduzeća „Novi Pazar put“.
Tim povodom ivanjičku opštinu posetio je predstavnik UNOPS-a inženjer, Milorad Mandić.
-Projekat koji doprinosi stvaranju uslova za prevenciju poplava i reagovanje u vanrednim situacijama vredan 10,49 miliona evra sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) od januara 2016. do decembra 2018. godine (24 meseca za sprovođenje projekta i 12 meseci za period otklanjanja nedostataka). Kroz projekat će biti obnovljeno do 48 kritičnih klizišta i rekonstruisano do 14 putnih objekata (mostova) oštećenih erozijom. Pre svega je važan inženejrski pristup rešenju problema. Mi kao kancelarija koja implementira ovaj projekat vodimo računa, insistiramo na bezbednosti i kvalitetu izvedenih radova. Sve to je jako važno kako bi lokalne samouprave i pojedinci koji učestvuju.imali uslova da budu deo ovako važnih prrojekata koje finansira EU.-rekao je Mandić.
On je dodao da se projekat sprovodi u partnerstvu sa kancelarijom Vlade Republike Srbije za upravljanje javnim ulaganjima, Javnim preduzećem „Putevi Srbije“, Delegacijom Evropske unije i lokalnim samoupravama.
Predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović zahvalio se svima koji su učestvovali u realizaciji ovih projekata.
-Opština Ivanjica će u narednom periodu učiniti sve što je potrebno kako bi se nastavila dobra saranja sa UNOPS-om i ostalim institucijama koje su učestvovale u realizaciji projekata od strateškog značaja za opštinu.-zaključio je Lazović.

О Аутору

Financ