Vesti

Poznaćete ga po meraku, Haris na Nušićijadi

Nušićijada i ove godine obećava spektakularan subotnji provod. Trećeg festivalskog dana, 25. avgusta, na trgu ispred Doma kulture, od 21.30 publikai će uživati u raskošnom glasu jednog od najpoplarnijeg pevača u regionu, Harisa Džinovića.

Ovaj majstor sevdaha već decenijama očarava publiku svojim pesmama uz koje se merači, plače, raduje, ljubi, sanja, lomi duša, pesme koje se pevaju sa društvom u kafani, ali i sviraju na gitari u privatnosti sobe.

Rođeni Sarajlija, svoju muzičku karijeru započeo je 1981. kada je sa čuvenom braćom Pavlović osnovao grupu Sar e Roma. Haris je tada izvodio cigansku muziku, a grupa je objavila tri veoma uspešna studijska albuma do 1985. godine. Par godina kasnije, kralj meraka započinje solo karijeru i 1989. objavljuje prvi solistički album sa pesmama koje preko noći stiču ogromnu popularnost poput Ostariću, neću znati, I tebe sam sit kafano, Rano je za tugu, Sjećaš li se one noći, Odlaziš od mene, Hladno je, ugrij me i druge. Ogromnu slavu doživljavaju i njegova dva naredna albuma, jedan iz 1991. sa pesmama Dajte vina, Poznaćeš me, Pusti me, kao i album iz 2000.godine na kom se nalaze nezaboravne numere poput Kako mi nedostaješ, Laže mjesec, Nisam ja za tebe i drugih.

Haris Džinović se 2017. godine vraća na diskografsku scenu albumom Magic, koji za njega ima posebnu simboliku. „M kao Melina, G kao Đina i C kao Kan. Oni su moj svet, zato sam odlučio da im poklonim album“- izjavio je poznati pevač jednom prilikom.

U okviru našeg festivala kulture, zabave, smeha i razonode Haris će izvesti svoje najveće hitove, I upoznati publiku sa novim numerama.

О Аутору

Financ