Vesti

Pozorišna predstava -Lijevo, desno – glumac

ČETVRTAK 30.JANUAR U 20 ČASOVA
DOM KULTURE IVANJICA – PLAVA SALA
POZORIŠNA PREDSTAVA – KOMEDIJA
Lijevo, desno – glumac

Ova predstava će pokušati objasniti i dočarati kako shvatiti da ste ‘glumci u svom teatru’ i kako biti umetnik u svom životu!
Zijah A. Sokolović je glumac koji iza sebe ima 5.000 izvedbi monodrama.
Dobitnik je 76 nagrada, a nazvali su ga i kraljem, maestrom monodrame.
O DELU:

Zijah A. Sokolović, duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primera i poređenjem stvarnosti i teatarske umetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umetnici u svom životu. Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”.
Neka od ključnih pitanja na koja ova predstava pokušava dati odgovore su: Da li naš “život” kao “prvu dramsku radnju” razumemo objektivno ili subjektivno u “datim okolnostima”? Da li u svakodnevnom životu “prvih dramskih radnji” i mi možemo biti i postati umetnici? Zašto nam se događa tekst “nemam vremena” ili “ako budem imao vremena” ili “ako nađem vremena”?

Za 50 godina glumačkog života dobitnik je 76 nagrada za svoj umetnički rad. Svaka “data okolnost” pripada nekoj “prvoj dramskoj radnji”. Kroz ovaj tekst ističe da svaka “prva dramska radnja” ima svog režisera i pisca.
Trajanje predstave, predavanja, team buildinga, radionice je 90 do 120 minuta.
Cena karte: 500 dinara.

О Аутору

Financ