Vesti

Pozorišna predstava, tragi – komedija „PRAH“

Četvrtak 17.maj u 20 časova

Velika sala Doma kulture

Predstava „Prah“, zajednički projekat, Narodnog pozorišta Beograd i Šabačkog pozorišta, biće izvedena 17.maja na velikoj sceni Doma kulture u Ivanjici  sa početkom u 20 časova.

Duodramu Đerđa Špira, jednog od najpoznatijih mađarskih savremenih pisaca, režirao je Veljko Mićunović, koji potpisuje adaptaciju teksta i izbor muzike. U predstavi igraju Nataša Ninković i Zoran Cvijanović.

 U ovoj priči dvoje ljudi, bračni par, na rubu egzistencije, dobija dva miliona evra na lotou. Nema tog čoveka u ovoj zemlji koji bar jednom o tome nije maštao. Veličina ove tragikomedije jeste baš u toj jednostavnosti – smatra reditelj Mićunović. Biće i smeha, ali i suza, cela paleta emocija od euforije i uzbuđenja, preko straha i paranoje, pa do očaja .

Reč reditelja

„On jednog popodneva dođe kući ranije s posla, a ona tek dolazi s pijace da spremi krompir za ručak. Ništa od ručka, ostaće gladni. Nešto strašno važno se dogodilo i to mora da joj saopšti. Ali kako da joj saopšti šta je sreća? Je li sreća sigurnost? Je li novac sreća? Je li sreća blagostanje? Kako da je zavredimo, kako da objasnimo da smo je zaslužili? Je li sreća nešto čemu samo možemo da težimo? Otkud ta ljudska vera u lutrijsku srećku? Pitanje je, zapravo, ima li kraja društvenoj tranziciji ili će se ljudi deliti na one koji se klade na sreću i one koji su srećni profiteri. Postaje li nam smešno svako moralisanje na temu novca? Ko još veruje da siromašni mogu biti srećni?“

Karte su u prodaji. Cena karte: 500 dinara!

О Аутору

Financ