Vesti

Predsednik opštine ugostio mališane u okviru Dečije nedelje

U okviru Dečije nedelje predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović ugostio je učenike i njihove nastavnike u svom kabinetu. Tom prilikom odgovarao je na pitanja mališana, prihvatio njihove predloge za bolji i zdraviji život mladih u ovom gradu, pa ih nakon toga pozvao da zamene uloge i provere da li je predsednička fotelja toliko udobna.
-Ovo mi je najradosniji dan od kada sam preuzeo funkciju predsednika opštine. Zadovoljstvo je videti vaša nasmejana lica, čuti pametne i iskrene predlge i ono što mogu danas da vam obećam je da ću učiti sve što je u mojoj moći da bezbrižno odrastate u Ivanjici. Predano ćemo raditi na stvaranju povoljnog privrednog ambijenta, trudićemo se da obogatimo sportske i kulturne događaje kako bi se sa zadovoljstvom, posle završenog fakulteta, vratili u svoje rodno mesto i stečenim znanjem i iskustvom dali nesebičan doprinos njegovom daljem razvoju. – istakao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

kod-predsednika-2
Osnovci su postavljali zanimljiva pitanja a najviše ih je isteresovalo da li će biti novih sportskih terena, otvorenog bazena, skijališta na Goliji i dodatnih semafora u blizini škola. Oni su ukazali i na problem pasa lutalica, parkiranih automobila po trotoarima i potrebe da se ažurnije čiste ulice i odvozi smeće iz kontejnera.
Predsednik opštine Ivanjica najavio je da će najviše ulaganja ove godine biti na planini Goliji gde se planiraju kapitalne investicije u okviru kojih će Golija gondolama biti povezana sa Kopanikom. Takođe, projekat vredan 56 miliona dinara odnosi se na izgradnju dva otvorena i jednog zatvorenog košarkaškog terena a ubrzo će biti u fukciju i sportaka dvorana koja će kvalitetom odgovarati evropskim tekmičenjima i otvoren bazen na Jelića polju. Lazović je naglasio da će u što kraćem roku biti postavljeni ležeći policajci i svetlosna signalitacija na svim prilazima školama i frekvetnim saobraćajnicama. U planu je postavljanje i gradskog video nadzora.
Nakon jednočasovnog razgovora sa mališanima prvi čovek ivanjičke opštine pozvao ih je da zamene uloge pa su dobili priliku da sednu u predsedničku fotelju i osete svu draž ali i odgovornost ovog posla.zamenili-ulogeu-predsednickoj-fotelji

О Аутору

Financ