Vesti

Pripremne aktivnosti i početak izgradnje “Omladinskog kampa“

Lokalnoj Kancelariji za mlade opštine Ivanjica na konkursu kod Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije za podršku jedinicama lokalne samouprave odobren je projekat „Izgradnja omladinskog kampa“ koji se realizuje na Dajićkom brdu, planina Golija. Kao što je pomenuto projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta, a sufinansira Opština Ivanjica.

Pored pravno-administrativnih aktivnosti, dobijanja lokacisjkih uslova, građevinske dozvole kao i sprovođenja procesa javne nabavke kroz koji je izvršen odabir izvođača radova realizovan je i veliki broj aktivnosti na uređenju prostora i početku izgradnje samog objekta.

Jedna od prvih aktivnosti bila je omeđavanje parcele na kojoj će se graditi budući „Omladinski kamp“. Nakon toga pristupilo se uređenju okoline na samoj parceli što je obuhvatalo uređenje i krčenje prostora kako kroz volonterski rad tako i uz pomoć mehanizacije. Na uređenom prostoru u saradnji sa lokalnom geometarskog službom ucrtan je položaj budućeg objekta na samoj parceli. Uz pomoć velikog broja volontera dalje se nastavilo sa radovima kroz košenje parcele, ravnanje zemljišta, prokopavanje puta za vozila, izradi ograde od smrčevog drveta, a sve to u skladu pravilinikom uređenja prostora i informacije o lokaciji na kojoj se gradi pomenuti kamp. Paralelno sa svim aktivnostima započeti su i završeni zemljani radovi koji su podrazumevali iskopavanje temelja. Trenutno je sve spremno za nastavak radova, tačnije zidarske i betonsko-armiračke radove.

Ovo je jedan od projekata koje Kancelarija za mlade realizuje i kroz koji će se mladima u Ivanjici pružiti jedan sadržaj kakav do sada nije postojao u našoj opštini, a koji mogu koristiti i gosti naše opštine.

Pozivamo sve zainteresovane mlade da se aktivno uključe u izgradnju ovakvog kampa koji će im svakako biti na raspolaganju. Takođe, zahvaljujemo se i velikom broju volontera koji se već odazvao i trenutno radi na ovom projektu.

О Аутору

Financ