Vesti

Premijerno izvedena nova predstava APM Ivanjice na Nusicijadi

Amatersko pozorište mladih Ivanjice 25.08.2018. godine premijerno je izvelo svoju novu predstavu „DR“ po tekstu Branislava Nušića, na festivalu Nušićijada 2018.

Ova komedija napisana u četiri čina govori o momentu kada je beogradski industrijalac Života Cvijović sanjao o tome da svoga sina Milorada, doktora filozofije, oženi kćerkom ministra transporta. U međuvremenu on dobija telegram od Miloradovog profesora iz Frejburga, koji želi da ga poseti. Problem i sam zaplet nastaju iz razloga jer je Velimir, siromašan student, kojeg je finansirao Života, studirao pod Miloradovim imenom i dobio doktorsku diplomu. Posle niza burnih komplikacija očajni otac shvata da nauka ne može da se kupi novcem.

Amatersko pozorište mladih Ivanjice još jednom je pokazalo svoj dugogodišnji kvalitet i oduševilo prepunu salu Doma kulture u Ivanjici koja je gromoglasnim aplauzom nagradila mlade glumce.

U narednom periodu planirani su dalji nastupi Amaterskog pozorišta mladih Ivanjice sa novom predstavom u drugim gradovima, kao i učešće na predstojećim festivalima Amaterskih pozorišta širom Srbije. Amatersko pozorište mladih Ivanjice funkcioniše od 2011. godine i iza sebe ima osam pripremljenih predstava i veliki broj nagrada osvojenih na festivalima širom Srbije u režiji Hadži Nemanje Jovanovića iz „Užičkog narodnog pozorišta“.

О Аутору

Financ