Vesti

Prijave za “EKO KAMP“

Локална Канцеларија за младе општине Ивањица у сарадњи са  Одредом извиђача „Ратко Софијанић већ седму годину заредом организује „Еко камп“.

Први „Еко камп“ организован је 2011. године на коме су присуствовали извиђачи и сарадници Канцеалрија за младе из Србије, док је наредне 2012. године добио и међународни карактер, где смо угостили 30 младих извиђача из Версаја (Француска), док су последња четири кампа 2013., 2014., 2015., у 2016. године реализована у Кушићима. 

Ове године камп ће по први пут бити  реализован на планини Голија – Дајићко брдо у новоизграђеном „Омладинском кампу“ чије ће свечано отварање бити за време овог догађаја. Камп на планини Голија обухвата простор од 19.4 ара на ком се налази новоизграђени објекат површине 67 метара квадратних који садржи тоалете, купатила, кухињу и неколико вишенаменских просторија. Двориште кампа уређено је кроз постављање полигона за везбање, Амфитеатра за предавања у природи и справа у виду љуљашки, клацкалица, клупа итд. У оквиру дворишта налази се и кампинг простор који је кључни за реализацију овог Еко кампа. 

Циљ ове акције-кампа јесте промоција волонтеризма и активизма младих, изласка у природу, здравих стилова живота,  важности заштите животне средине, здраве околине, здравља и афирмисање планине Голија као великог туристичког потенцијала који ћемо постићи реализацијом бројних активности различитог карактера. У оквиру „Еко кампа“ биће реализован низ активности едукативног карактера кроз које ће бити обухваћене теме животне средине, парка природе, здравља, рекреације, као и исхране младих. Део кампа ће бити посвећен упознавању и провери извиђачких вештина, вештарства и знања активности везаних за програм извиђача, као и општег знања о екологији. На кампу ће учешће узети и “Служба за деловање у ванредним ситуацијама” општине Ивањица кроз организацију активности везаних за безбедност и преживљавање у природи. Поред наведених активности, учесници ће моћи да уживају у спорту, друштвено корисним активностима и културно забавном програму, као и провери њихове орјентације у простору кроз учешће у активности под називом “Орјентиринг”. На кампу ће присуствовати: волонтери локалних Канцеларија за младе из региона и широм Србије, планинке и извиђачи, као и сарадници Канцеларије за младе општина Ивањица. 

Ово је прилика за све учеснике да стекну нова познанства и знања.

Овом приликом Вас позивамо да учествујете и будете гости на нашем кампу који полако прераста у традицију.

Пријаве за камп можете вршити: путем мејла kzm.ivanjica@hotmail.com у којем ће те навести имена и презимена учесника, као и датуме њиховог рођења, у просторијама Канцеларије за младе или на бројеве телефона 032/665-414; 064/88-99-486 – Иван ;064/419-24-07 – Александар.
Рок за пријављивање је 11.08.2017. године до 15 часова.

О Аутору

Financ