Vesti

Prijave za “EKO KAMP“

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa  Odredom izviđača „Ratko Sofijanić već sedmu godinu zaredom organizuje „Eko kamp“.

Prvi „Eko kamp“ organizovan je 2011. godine na kome su prisustvovali izviđači i saradnici Kancealrija za mlade iz Srbije, dok je naredne 2012. godine dobio i međunarodni karakter, gde smo ugostili 30 mladih izviđača iz Versaja (Francuska), dok su poslednja četiri kampa 2013., 2014., 2015., u 2016. godine realizovana u Kušićima. 

Ove godine kamp će po prvi put biti  realizovan na planini Golija – Dajićko brdo u novoizgrađenom „Omladinskom kampu“ čije će svečano otvaranje biti za vreme ovog događaja. Kamp na planini Golija obuhvata prostor od 19.4 ara na kom se nalazi novoizgrađeni objekat površine 67 metara kvadratnih koji sadrži toalete, kupatila, kuhinju i nekoliko višenamenskih prostorija. Dvorište kampa uređeno je kroz postavljanje poligona za vezbanje, Amfiteatra za predavanja u prirodi i sprava u vidu ljuljaški, klackalica, klupa itd. U okviru dvorišta nalazi se i kamping prostor koji je ključni za realizaciju ovog Eko kampa. 

Cilj ove akcije-kampa jeste promocija volonterizma i aktivizma mladih, izlaska u prirodu, zdravih stilova života,  važnosti zaštite životne sredine, zdrave okoline, zdravlja i afirmisanje planine Golija kao velikog turističkog potencijala koji ćemo postići realizacijom brojnih aktivnosti različitog karaktera. U okviru „Eko kampa“ biće realizovan niz aktivnosti edukativnog karaktera kroz koje će biti obuhvaćene teme životne sredine, parka prirode, zdravlja, rekreacije, kao i ishrane mladih. Deo kampa će biti posvećen upoznavanju i proveri izviđačkih veština, veštarstva i znanja aktivnosti vezanih za program izviđača, kao i opšteg znanja o ekologiji. Na kampu će učešće uzeti i “Služba za delovanje u vanrednim situacijama” opštine Ivanjica kroz organizaciju aktivnosti vezanih za bezbednost i preživljavanje u prirodi. Pored navedenih aktivnosti, učesnici će moći da uživaju u sportu, društveno korisnim aktivnostima i kulturno zabavnom programu, kao i proveri njihove orjentacije u prostoru kroz učešće u aktivnosti pod nazivom “Orjentiring”. Na kampu će prisustvovati: volonteri lokalnih Kancelarija za mlade iz regiona i širom Srbije, planinke i izviđači, kao i saradnici Kancelarije za mlade opština Ivanjica. 

Ovo je prilika za sve učesnike da steknu nova poznanstva i znanja.

Ovom prilikom Vas pozivamo da učestvujete i budete gosti na našem kampu koji polako prerasta u tradiciju.

Prijave za kamp možete vršiti: putem mejla kzm.ivanjica@hotmail.com u kojem će te navesti imena i prezimena učesnika, kao i datume njihovog rođenja, u prostorijama Kancelarije za mlade ili na brojeve telefona 032/665-414; 064/88-99-486 – Ivan ;064/419-24-07 – Aleksandar.
Rok za prijavljivanje je 11.08.2017. godine do 15 časova.

О Аутору

Financ