Vesti

Primarni gasovod kroz Ivanjicu biće završen do proleća

Изградња челичног цевовода средњег притиска, пречника 219 милиметара, који ће омогућити гасификацију Ивањице почела је пре годину дана. Паралелно са трасом примарног вода ради се и секундарни за дистрибуцију према индивидуалним домаћинствима, привредним субјектима и јавним установама.

Челични цевовод је од подножја локалитета Градина већ постављен кроз Радаљево и Прилике. Траса из Грабовице према Буковици и даље према граду иде дуж магистралног пута, све до фабрике Јавор на Сађавцу. Преко моста стиже до насеља Кушићан а затим се прикључује на већ изграђену трасу дуж улица Миљка Савића, Тринаестог септембра и Друге пролетерске бригаде на Видику. На тој локацији ће бити постављена једна мерно регулациона станица, а онда се гасовод спушта према реци Моравици у нивоу стадиона. Примарни гасовод се завршава на Јелића пољу, а не у насељу Шпик како је првобитно планирано. Секундарном дистрибутивном мрежом биће покривено читаво подручје од Миловића до Бука.

Завршетком гасификације и проласком аутопута преко територије Ивањице, створиће се услови за већи број инвеститора који су овде спремни да улажу капитал. Интензивно се ради и на деоници гасовода који у Ивањицу стиже из Ариља. Све радове изводи предузеће Конвар из Београда, инвеститор је ЈП Србијагас, а њихова укупна вредност достиже 8,5 милиона евра.

Заинтересовани грађани за дистрибуцију гаса до својих домаћинстава, захтеве већ могу поднети у општинској управи, канцеларија број 21.

Извор: ИНФОЛИГА

О Аутору

Financ