Vesti

Projekat „YouthUpDemocracy“ – Realizovan trening za mlade u Kruševcu

U periodu od 21. do 23. februara 2020. godine u Kruševcu, predstavnici lokalne Kancelarije za mlade opštine Ivanjica učestvovali su na treningu koji realizuje Fondacija Arka u okviru projekta „Youth Up Democracy“, uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa Erasmus+.

Tokom tri dana intenzivne obuke, učesnici i učesnice imali su priliku da saznaju više o demokratiji i aktivnom učešću mladih, da se upoznaju sa evropskim strukturiranim dijalogom i komenadžmentom i da zajedno mapiraju izazove mladih u svojim lokalnim zajednicama te daju preporuke u vidu konkretnih ideja i akcija.

Projekat “ Youth Up Democracy “ (Podmladi demokratiju) nastao je iz potrebe da se mladi iz manjih lokalnih zajednica informišu o strukturiranom dijalogu, nauče veštinama javnog zagovaranja i primene ove metode u praksi, kako bi postali ne samo aktivni građani u svojim zajednicama, već i pokretači promena koje podstiču mlade da menjaju svet oko sebe baveći se izazovima koji su njima važni. Projekat ima za cilj da okupi mlade iz 6 lokalnih zajednica: Leskovca, Kruševca, Čačka, Bajine Bašte, Jagodine i Ivanjice. Projekat se realizuje u periodu od novembra 2019. do maja 2020. godine i obuhvata 4 aktivnosti: ispitivanje stavova mladih na lokalnom nivou, trening za pionire i pionirke dijaloga mladih, sastanak mladih i lokalnih donosioca odluka i javni događaj koji će osmisliti i realizovati mladi učesnici i učesnice.

О Аутору

Financ