Vesti

VEČE PESME, HUMORA I SMEHA, MIRKA BOŠNJAKOVIĆA

PONEDELJAK  1.APRIL U 19 ČASOVA, DOM KULTURE – PLAVA SALA

VEČE PESME, HUMORA I SMEHA,  MIRKA BOŠNJAKOVIĆA

     U ponedeljak 1.aprila, u 19 časova u Plavoj sali Doma kulture u Ivanjici, održaće se veče pesme, humora i smeha,  Mirka Bošnjakovića iz Čačka. Pesnik, Mirko Bošnjaković,  promovisaće  i zbirku pesama „Zavičajni muk“.

     Mirko Bošnjaković rođen je u Maskovi kod Ivanjice a živi u Čačku. Radni vek je proveo u Gornjem Milanovcu a 2008 godine odlazi u penziju. Piše pesme i komponuje. Odlaskom u penziju dobija dosta slobodnog vremena i  oseća potrebu da nešto zabeleži kao trajni zapis o svom rodnom kraju. U sećanju su mu ostali majka, otac, svaka staza i puteljak, sabori i devojke, čobanica Rada i njena bela stada. Kako autor u pesmi kaže

„ Sa Javora sam otišao kao dete, niz Moravu i planine klete, putovao livadom i gorom al mi srce osta pod Javorom“. Pored napisanih pesama komponovao je i autorsku pesmu o Javoru i pesmu o majoru Mihaili Iliću. Svoje stihove zabeležio je u knjizi poezije „Zavičajni muk“. Kazivao je pesme na mnogim manifestacijama i na Festivalu izvorne srpske pesme u Prilikama a KUD „Prilički Kiseljak“ biće gost ove književne večeri.

Pozivamo Vas da dođete na veče pesme, humora i smeha i promociju knjige „Zavičajnimuk“!

О Аутору

Financ