Vesti

VEČE PESME, HUMORA I SMEHA, MIRKA BOŠNJAKOVIĆA

ПОНЕДЕЉАК  1.АПРИЛ У 19 ЧАСОВА, ДОМ КУЛТУРЕ – ПЛАВА САЛА

ВЕЧЕ ПЕСМЕ, ХУМОРА И СМЕХА,  МИРКА БОШЊАКОВИЋА

     У понедељак 1.априла, у 19 часова у Плавој сали Дома културе у Ивањици, одржаће се вече песме, хумора и смеха,  Мирка Бошњаковића из Чачка. Песник, Мирко Бошњаковић,  промовисаће  и збирку песама „Завичајни мук“.

     Мирко Бошњаковић рођен је у Маскови код Ивањице а живи у Чачку. Радни век је провео у Горњем Милановцу а 2008 године одлази у пензију. Пише песме и компонује. Одласком у пензију добија доста слободног времена и  осећа потребу да нешто забележи као трајни запис о свом родном крају. У сећању су му остали мајка, отац, свака стаза и путељак, сабори и девојке, чобаница Рада и њена бела стада. Како аутор у песми каже

„ Са Јавора сам отишао као дете, низ Мораву и планине клете, путовао ливадом и гором ал ми срце оста под Јавором“. Поред написаних песама компоновао је и ауторску песму о Јавору и песму о мајору Михаили Илићу. Своје стихове забележио је у књизи поезије „Завичајни мук“. Казивао је песме на многим манифестацијама и на Фестивалу изворне српске песме у Приликама а КУД „Прилички Кисељак“ биће гост ове књижевне вечери.

Позивамо Вас да дођете на вече песме, хумора и смеха и промоцију књиге „Завичајнимук“!

О Аутору

Financ