Aktuelnosti Kultura

Prva kategorizacija manifestacija krenula iz Ivanjice predvođena Nusićijadom

Novoformirana komisija na čelu sa profesorkom Visoke turističke škole u Beogradu, dr Snežana Štetić , danas je u Ivanjici izvršila prvo kategorizaciju turističkih manestacija Srbije.

Ivanjička Nušićijada dobila je najvišu ocenu i svrstana je u prvu kategoriju manifestacija prema svim validnim kriterijumima, a slede je Festival izvorne srpske pesme u Prilikama i Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije koji su se našli u drugoj kategoriji i Smotra narodng stvaralaštva Zvuci Golije, Javora i Mučnja, kao manifestacija u trećoj kategoriji.

Ivanjica je prva u Srbiji dobila četiri kategorizovane manifestacije koje jasno goore o kvalitetu i njihovom rangu: regionalnom, nacionalnom ili medjunarodnom.

U Srbiji postoji oko 4 000 manigestacija i situacija na ovom polju je prilično nesređena , zbog toga je TIM (Turizam i manifestacije) okupio ljude koji su neposredno uključeni u manifestiooni turizam i doneo pravilnik koji će ocenjivati prednosti ili nedostatke manifestacija i shodno tome ih svrstavati u jednu od tri kategorije,

O tome za govori prof. dr Snežana Štetić

Izvor : InfoLiga

О Аутору

Financ