Vesti

Realizovan EKO kamp 2017

Poštovani, u periodu od (17-20).08.2017. godine lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa odredom izviđača „Ratko Sofijanić“ realizovala je „Eko kamp 2017″, na Goliji – Dajićko brdo, na prostoru Omladinskog kampa. Nakon obraćanja koordinatora lokalne Kancelarije za mlade opštine Ivanjica, Ivana Stamenića, Eko kamp 2017 svečano je otvorio predsednik Skupštine opštine Ivanjica Aleksandar Tripković, 17.08. u 18:00 časova . Na kampu je učestvovalo oko 100 mladih iz dvanaest gradova širom Srbije. Kroz čitav program mladi su imali priliku da nauče dosta o prirodi i zdravoj životnoj sredini sa akcentom na Park prirode „Golija“, kao i da nauče dosta o veštinama, igrama, pravilima i običajima u prirodi, kao i o svojoj bezbednosti u istoj. Mladi su takođe uživali u sportskim i kulturnim sadržajima na Kampu. Prvi dan mladi su imali priliku da se upoznaju sa dosadašnjim rezultatima rada Kancelarije za mlade opštine Ivanjica, kao i međusobno i naravno sa satnicom narednih dana na kampu. Takođe je održano je i predavanje na temu „Park prirode – Golija“ kako bi se učesnici kampa upoznali sa mestom na kojem se kamp realizacije, a takođe i zbog promocije same Golije kao turističke destinacije. Naredni dan počeo je sa realizacjom radne akcije uređivanja Gradskog parka koja je protekla uspešno sa dosta odrađenog posla. Dan je propraćen i sa sportskim sadržajima konkretno sa realizacijom takmičenja u Orijentiringu. Nakon napornog dana mladi su nagrađeni muzičkim nastupom lokalnog rok benda, što je bio jedan vid atrakcije na samoj planini. Treći dan bio je propraćen pokaznom vežbom Službe za delovanje u vanrednim situacijama koja je obuhvatala pletenje čvorova, pravljenje improvizovanih nosila i pružanjem pomoći povređenoj osobi. Ostatak dana posvećen je sportu i sportskim aktivnostima konkretno fudbalu i odbojci. U okviru svih takmičenja pobednici su bili nagrađeni i na kraju dana su uživali u akustičnoj svirci i druženju pored logorske vatre.
Poslednji dan pre samog zatvaranja organizovana je ekološka akcija u kojoj je sređeno kamp mesto uključujući i kompletan prostor „Omladinskog kampa“.
Kamp je zatvoren 20.08.2017. u 12:00 časova. Zahvaljujemo se svim mladim ljudima koji su učestvovali u ovogodišenjem kampu kao i svim organizacijama i institucijama i komšijama na Dajićkom brdu koje su pomogle realizaciju aktivnosti na istom. Planiramo nastavak realizacije ovog događaja u narednom periodu sa još više posetilaca i drugih zanimljivih aktivnosti za mlade kako opštine Ivanjica tako i drugih opština/gradova u Srbiji, a i šire.

О Аутору

Financ