Vesti

Realizovana predavanja lokalne kancelarije za mlade opštine Ivanjica

Локална Канцеларија за младе општине Ивањица реализовала је предавање на тему „Волонтеризам и активизам у локалној заједници“ у Гимназији у Ивањици 02.03.2018. године које је планирано Локалним акционим планом за младе општине Ивањица (2014-2019). Предавању је присуствовало 32 ученика ове школе, а на предавању се говорило о волонтеризму и акзивизму у локалној заједници, начинима на који млади могу волонтирати и користи које имају уколико се укључе у активан друштвени живот. Уједно су и презентовани резултати рада Канцеларије за младе и њихов утицај на побољшање услова за живот младих у нашој општини.

Предавању су присуствовали и представници Удружења грађана „Форца“ из Пожеге који су дугогодишњи партнери Канцеларије за младе у реализацији разних пројеката и активности за младе. Ученицима је представљен програм за мобилност младих финансиран од стране Европске уније у којем млади из нашег града такође могу узети учешће у наредном периоду. Младима је представљен програм Ерасмус + и Европска волонтерска актвност на којима млади могу стицати знање у другим државама у периоду од два месеца до годину дана из различитих области у зависности од њиховог интересовања.

У наредном периоду ће се радити на развоју платформе за примање волонтера из других држава који могу учествовати у реализацији активности које се дешавају у Општини Ивањица као и за слање наших младих у друге државе широм света.

О Аутору

Financ