Vesti

Sajam obrazovanja u Ivanjici

Kancelariji za mlade opštine Ivanjica, Opštini Ivanjica od strane Ministarstva omladine i sporta RS, na konkursu za JLS, odobren je projekat pod nazivom „Unapređenje rada Karijernog centra za usmeravanje i zapošaljavanje mladih opštine Ivanjica“. Zahvaljujući odobrenim sredstvima planirano je da se pri Kancelariji za mlade na osnovu sprovedenih analiza unapredi i dalje razvije održivi program za karijerno vođenje i savetovanje mladih „Karijerni centar“ koji će da pospešuje zapošljivost i zaposlenost mladih kroz svoj plan i program rada što obuhvata između ostalog, stručno obrazovanje, obuke, radne prakse, analize potreba tržišta rada, sajam obrazovanja a sve u cilju zapošljavanja i samozapošljavanja mladih nezaposlenih lica.

Na osnovu sprovedene Analize potreba nezaposlenih mladih opštine Ivanjica i potreba tržišta rada došlo se, između ostalog, do rezultata koji određuju potrebe poslodavaca za određenim obrazovnim kadrovima za naredni period poslovanja u skladu sa strateškim razvojem njihovih kompanija, preduzeća, institucija, firmi, zanatskih radnji.

Sa tim u vezi planirana je organizacija Sajma obrazovanja čiji će učesnici biti srednje/visoke škole i fakulteti, koji obrazuju kadrove potrebne ivanjičkim poslodavcima kako bi neometano obavljali svoju delatnost.

Realizacija Sajma obrazovanja je planirana za 26.11.2019. godine od 11 časova u Holu Doma kulture/Klubu za mlade opštine Ivanjica.

Osnovni cilj organizacije ovog događaja je promocija daljeg školovanja i usmeravanja ka profilima budućih zaposlenih koji nedostaju ivanjičkim poslodavcima, što ima za krajnji cilj veću zaposlenost mladih.

О Аутору

Financ