Vesti

Smanjenje rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnim zajednicama

U okviru realizacije projekta DRR „SMANJENJE RIZIKA I POSLEDICA OD ELEMENTARNIH NEPOGODA I DRUGIH OPASNOSTI U LOKALNIM ZAJEDNICAMA“ , koji realizuje Crveni krst Ivanjica u saradnji sa OŠ “ Milinko Kušić“ od 19.03. održava se kviz znanja za učenike trećeg razreda , koji učestvuju u ovom programu i koji su pohađali edukativne radionice iz ove oblasti. Cilj realizovanja kviza je provera stečenih znanja i veština tokom prethodnog radioničarskog rada,kroz koji smo ih vodili tokom celog prvog polugodišta

Programom edukacije je obuhvaćeno 100 učenika i do sada je dao izuzetne rezultate. Deca naučila kako da se suoče sa različizim izazovima – od požara u kući do zemljotresa, poplave ili vulkanske erupcije.

Program je napravio vezu sa realnim svetom, kroz multidisciplinarne lekcije decu uči šta da urade pre, tokom i nakon kritične situacije i kako da razviju veštine važne za 21. vek kao što su rešavanje problema, timski rad, kreativnost, liderstvo i komunikacija.

TEME KOJE SU SE REALIZOVALE TOKOM RADIONIČARSKOG RADA
1. Integrisani sistem zaštite i spasavanja, uloga Crvenog krsta Srbije u ISZiS
2. Opšta bezbednost
3. Zaštita životne sredine i klimatske promene
4. Poplave
5. Opasnosti u domaćinstvu
6. Požari
7. Zemljotresi
8. Klizišta i odroni
9. Vulkani;
10. Ekstremni meterološki uslovi na vodenim površinama.
11. Bezbednost na vodi;
12. Cunami, oluje, grad;
13. Fizička aktivnost

Najuspešnije učenike iz svih odeljenja u aprilu čeka još jedan izazov – veliko takmičenje koje ćemo organizovati zajedno i kojim ćemo simulirati pravu avanturu – timsko snalaženje u rešavanju različitih kritičnih situacija za koje smo se zajedno vežbali kroz igru i edukaciju.

 

О Аутору

Financ