Vesti

Smanjenje rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnim zajednicama

Crveni krst Ivanjice je započeo realizaciju programa DRR – „SMANJENJE RIZIKA I POSLEDICA OD ELEMENTARNIH NEPOGODA I DRUGIH OPASNOSTI U LOKALNIM ZAJEDNICAMA“

Posle obuke volontera na nacionalnom nivou, Crveni krst Ivanjice je od 6. do 8. 09. u okviru realizacije programa DRR – „SMANJENJE RIZIKA I POSLEDICA OD ELEMENTARNIH NEPOGODA I DRUGIH OPASNOSTI U LOKALNIM ZAJEDNICAMA“ organizovao lokalnu obuka za volontere Crvenog krsta, vršnjačke edukatore i prosvetne radnike.

Crveni krst srbije realizuje ovaj program u cilju podizanja svesti građana o potrebama za smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih vrsta opasnosti, po osnovu člana 15 Zakona o Crvenom krstu Srbije, za koji je Vlada Republike Srbije dala saglasnost. Crveni krst Ivanjice je jedna od deset organizacija u Srbiji, koja trenutno realizuje program. Programom će biti obuhvaćeno u prvom ciklusu 100 učenika trećeg razreda, volonteri Crvenog krsta, 100 roditelja, prosvetni radnici i šira lokalna zajednica.

О Аутору

Financ