Vesti

Svetski dan dece obolele od raka

U četvrtak 15. februara 2018. godine lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka “NURDOR” u saradnji sa Crvenim krstom Ivanjica i ostalim lokalnim partnerima obeležili su  Svetski dan dece obolele od raka javnim humanitarnim skupom u Centru grada u periodu od 12 do 14 časova.
Akciju je otvorio predsednik Opštine Ivanjica gospodin Zoran Lazović koji se obratio prisutnima. Akcija je propraćena muzičkim nastupom poznatih ivanjičkih muzičara.

Kampanja je realizovana pod nazivom „I ja se borim“i to u dva dela, a samu akciju posetio je veliki broj  Ivanjičana, kako dece tako i starijih.

U okviru prvog dela na štandu u centru grada posetioci su imali priliku da pomognu  deci oboleloj od raka kroz kupovinu balona, narukvica i ostalog promotivnog materijala i podrže veliki projekat izgradnje i opremanja novog hematološko-onkološkog odeljenja u Nišu za bolje uslove lečenja i veće šanse za pobedu naše dece.
Drugi deo kampanje podrazumevao je uključivanje svih zainteresovanih preduzetnika koji žele da pomognu kroz uplatu novca na tekući račun ili kroz ponudu neke svoje usluge ili proizvoda kupcu u zamenu za slanje SMS poruke.

Broj tekućeg računa za donacije za podšrku projektu je: 170-30010715002-76, dok se usluga SMS servis može realizovati slanjem SMS poruke na 1150. Cena poruke je 100 dinara za sve mreže.

Tačno u 13 časova najavljeno je simbolično puštanje desetine balona u vazduh u znak podrške mališanima koji se bore protiv raka kao i u znak sećanja  na one koji su tu borbu izgubili.
Na akciji je prikupljeno 20.450,00 rsd što je zadovoljavajuće u odnosu na vremenske uslove pod kojima je akcija realizovana.
Zahvaljujemo se svima koji su pomogli i posetili ovu akciju.

О Аутору

Financ